PIZZA OD KORA
POTREBNO JE:
500g GOTOVIH KORA
SMESA ZA PREMAZIVANJE KORA
4 JAJETA
200ml KISELOG MLEKA
200g BRASNA
100g GRIZA
200mlULJA
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO
ZA NADEV
300g SUNKE ZA PICU
200g SIRA KACKAVALJA
200g PECURKE
100ml KECAPA
PO POTREBI ORIGANO
PO POTREBI SUSAM
I JOS
3 KASIKE MASINOVOG ULJA
PRIPREMA SMESE ZA PREMAZIVANJE KORA
U posudi umutiti jaja, dodati kiselo mleko, brasno , griz, ulje i prasak za pecivo.
Kasikom izmesati i izjednaciti smesu.
Na radnoj povrsini sloziti 4 kore, jedna na drugu, svaku koru premazati smesom
Poslednju cetvrtu koru premazati kecapom.
Preko kecapa narendati kackavalj,poredjati snite sunke, pecurke, pa opet kecap i malo origano.
Saviti sa boka krajeve kora, a spreda urolati u rolat. Tako uraditi sa ostalim korama.
Rolate poredjati u podmazanom plehu, premazati ih maslinovim uljem, i tankim slojem
smese (ako je ostala).Po vrhu kore poprskati kecapom i susamom.
Pizzu peci u zagrejanoj rerni na 220c oko 30 minuta.
Gotovu pizzu sluziti toplu
Нема коментара:
Постави коментар