Претражи овај блог

петак, 10. март 2017.

PIZZA OD KORA



PIZZA OD KORA 





POTREBNO JE:

500g GOTOVIH KORA

SMESA ZA PREMAZIVANJE KORA

4 JAJETA
200ml KISELOG MLEKA
200g BRASNA
100g GRIZA
200mlULJA
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO

ZA NADEV
 300g SUNKE  ZA PICU
200g SIRA KACKAVALJA
200g PECURKE
100ml KECAPA
PO POTREBI ORIGANO
PO POTREBI SUSAM

I JOS
3 KASIKE MASINOVOG ULJA


PRIPREMA SMESE ZA PREMAZIVANJE KORA
U posudi umutiti jaja, dodati kiselo mleko, brasno , griz, ulje i prasak za pecivo.
Kasikom izmesati i izjednaciti smesu.



 Na radnoj povrsini sloziti 4 kore,  jedna na drugu, svaku koru premazati  smesom
 Poslednju cetvrtu koru premazati kecapom.





Preko kecapa narendati kackavalj,poredjati snite sunke, pecurke, pa opet kecap i malo origano.


Saviti sa boka krajeve kora, a spreda urolati u rolat. Tako uraditi sa ostalim korama.



Rolate poredjati u podmazanom plehu, premazati ih maslinovim uljem, i tankim slojem
smese (ako je ostala).Po vrhu kore poprskati kecapom i susamom.

Pizzu peci u zagrejanoj rerni na 220c oko 30 minuta.


Gotovu pizzu sluziti toplu








Нема коментара:

Постави коментар