Претражи овај блог

петак, 24. март 2017.

KREMASTE KOCKE SA VISNJAMA

 

                       KREMASTE KOCKE SA VISNJAMA







POTREBNO JE:

ZA KORU:
4 JAJA
15 KASIKA SECERA
15 KASIKA BRASNA
15 KASIKA ULJA
15 KASIKA MLEKA
2  KASIKE KAKAA
1 KESICA VANILINOG SECERA
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO

ZA FIL OD PUDINGA:
800 ml MLEKA
2 PUDINGA OD VANILE
4 KASIKE SECERA
2 KESICE VANILINOG SECERA
250 g MARGARINA (na sobnoj temperaturi)
200 g SECERA U PRAHU

FIL OD VISANJA:
500g OCISCENIH VISANJA( smrznutih)
600 ml POLA- VODE POLA SOKA OD VISANJA
200 g  SECERA
150 g GRIZA

ZA DEKORACIJU
100g SLATKE PAVLAKE

PRIPREMA KORE:
U sud za mucenje posebno umutiti belanca sa secerom u cvrst sneg, pa postepeno
 dodavati zumanac po zumanac.
Zatim dodati ulje , mleko, prosejano brasno, pomesano  sa praskom za pecivo, kakao i vanilin secer.
Drvenom varjacom lagano promesati i sjediniti masu.Od ove umucene mase ispeci 2 kore.




Pleh velicine precnika 23x32cm. obloziti masnim papirom za pecenje, isipati
 masu i peci u zagrejanoj rerni na180c oko5 do 10 minuta.
Kore ohladiti, skinuti papir i ostaviti sa strane.





FIL OD PUDINGA:
Mleko staviti na vatru da uzavri, a u posebnu ciniju razmutiti puding od vanile sa
 secerom i vanilinim secerom u malo mleka koje smo predhodno odvojili.Neprekidno mesati
varjacom sve dok masa ne postane gusta.Puding skuvati i ostaviti sa strane da se ohladi.
Margarin omeksali penasto umutiti sa secerom u prahu, dodati ga u hladan puding
izmesati dobro i sjediniti masu.





FIL OD VISANJA:

Smrznute visnje ocistiti od kostica,   ispasirati sa stapni mikserom da se dobije kasa.
Zatim u vocnoj kasi dodati secer i griz . Promesati i staviti na vatru, da se ukuva  i zgusne
griz sa visnjama.





U tepsiju staviti jednu koricu, zatim ceo fil od pudinga, ravnomerno rasporediti,
 pa vruci fil od visanja polovinu takodje ravnomerno rasporediti,  zatim staviti drugu koru, i  na
kraju preko kore preostali fil od visanja.
Kolac dekorisati umucenom slatkom pavlakom.
Ostaviti kolac u frizideru da se ohladi najmanje 2-3 h, kako bi se stego i ukusi sjedinili.
Hladan kolac seci na jednake kocke.

NAPOMENA!

Visnje mogu biti sveze, ali sad im nije vreme pa sam upotrebila iz zamrzivaca.Vocni fil moze
 biti od malina, svezih ili smrznutih. Ukus je podjednako lep i ukusan. Kocke kremaste,
socne i neodoljive.Najbolje je za kolac da malo duze odstoji, jer je sve bolji i ukusniji.
PRIJATNO!










2 коментара: