Претражи овај блог

среда, 1. март 2017.

PITA NA REDOVE

 PITA NA REDOVE






Pite nikad dosta,obozavam meke, hrskave, slane i slatke.
Kad imam vremena, volim da od testa umesim domacu pitu na razne nacine.
Tako se ovaj put nasla mekana pita sa sirom na redove.Setila sam se pite one stare rednice,
razlivuse ili potpecenke ,sto se lije i pece svaki red posebno, kao sto je testo za palacinke.
 Tako sam ja htela nesto slicno ,a ukusno.Uspela sam,  malo volje i maste, ispalo
je super da ne mogu opisati.Pita je veoma ukusna , i mirisljava.Lako se priprema,
i brzo se dodje do zeljenog rezultata kao sto je i mene ucinila srecnom sto sam je spremila.
Za dorucak ili veceru sluziti sa kiselim mlekom, jogurtom.
PRIJATNO!

POTREBNO JE:
5 SOLJA MEKOG BRASNA
2 SOLJA MLEKA
1 SOLJA VODE
1 SOLJA ULJA
1 KASIKA SOLI
1 KASIKA SECERA
1/2 KOCKE SVEZEG KVASCA
FIL:
300g IZMRVLJENOG SIRA

ZA PREMAZIVANJE:
150g OMEKSALOG MARGARINA
3 KASIKE SVINJSKE MASTI



PRIPREMA:

U manjoj posudi pomesati toplo mleko i vodu,  pa izmrviti svezi kvasac sa kasikom
secera i malo brasna.
Promesati da se rastopi kvasac i ostaviti da nadodje.
Sud za mesenje dodati prosejano brasno,u sredini napraviti malo udubljenje, dodati so,
 ulje i nadosli kvasac i zamesiti testo (testo je mekano,ako se malo lepi dodati po potrebi brasno).
Ostaviti testo na toplom oko30 minuta da naraste.
Nadoslo testo istresti na radnoj povrsini posutu brasnom, premesiti ga i odvojiti 5 loptica.
Loptice testa ostaviti desetak minuta da malo odmore.
Tepsiju precnika 32 cm. pripremiti, premazati je svinjskom mascu.
Svaku lopticu rastanjiti oklagijom koliki je precnik tepsije.Sloziti rastanjenu koru u  tepsiju, narendati margarin i izmrvljeni sira.Uposudu otopiti svinjsku mast i poprskati preko sira.Tako uraditi sa ostalim koricama,razvuci testo , premazati margarinom, sirom i svinjskom mascu.
Na kraju sloziti i  petu koricu, nozem iseci naslagane kore na jednake kvadrate.
Zatim pitu na kraju poprskati svinjskom mascu.Pitu pokriti krpom, ostaviti na toplom da naraste.
Zagrejati rernu na 200c, peci pitu oko 30 minuta dok ne porumeni.

NAPOMENA!
Merica je solja od kafe.Kolicinu brasna moze se povecati, kao i ostali satojci,
tako ce se povecati redosled kora (umesto5 redova bice 10 redova).









Нема коментара:

Постави коментар