BRZE MEKIKE
1 JAJE
1 CASA KISELOG MLEKA
5 KASIKA ULJA
25 KASIKA BRASNA(punih kasika)
1 KASIKA SIRCETA
1 KASICICA SOLI
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO
PO POTREBI ULJE(za przenje)
PRIPREMA TESTA:
U ciniji jaje umutiti viljuskom.Dodati casu kiselog mleka, ulje, sirceta, soli,
prosejano brasno sa praskom za pecivo.
Testo trebalo bi biti gusce nego za brze ustipke.
Kasikom izmesati masu da nema grudvica.Odmah prziti na vrelom ulju.
U odgovarajucem sudu zagrejati ulje,ruke pokvasiti vodom, uzimati tanke
delove mekanog testa, spustati u vrelom ulju. Prziti u dubokom ulju na srednjoj temperaturi.
Svremena na vremeokrenuti na drugu stranu mekiku, da se lepo isprze i porumene.
NAPOMENA!
Mekike od testa je dobar obrok za dorucak, za dobro jutro, da se zapocne novi dan.
Mekike su slicne kao i brzi ustipci , samo sto je testo kod mekika malo gusce i rastegljivo.
Brzi ustipci, kao i drugi recepti, su na mom blogu dostigli veliko interesovanje,
kao i gledanost.Zahvalna sam zbog toga, sto se moji recepti vama dopadaju.
Danas nemamo puno vremena , puno se radi , ne mozemo sebi priustiti dobar i kvalitetan
obrok, a ovaj recept malo ce olaksati svima koji me prate na mom blogu.
Zbog toga htela sam da vam pokazem slican recept- brze mekike.
Mera brasna zavisice od velicine kasika,i brasna.Ako je testo malo redje , slobodno dodati
brasno da bude ove gustine kao sto je na slici.
Sluziti mekike za dorucak sa sirom, ajvarom
Mekike mogu se sluziti sa dzemom
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар