Претражи овај блог

уторак, 7. март 2017.

MOKA TORTA SA KEKSOM

   

MOKA TORTA

                                          SA KEKSOM






POTREBNO JE:

ZA FIL:
500ml MLEKA
12 KASIKA SECERA
1 KESICA NES KAFE
100g COKOLADE ZA KUVANJE
1 KESICA PUDINGA OD COKOLADE
3 KASIKE GUSTINA
1 KESICA VANILINOG SECERA
4 ZUMANCETA
200g MARGARINA OMEKSALOG


ZA PODLOGU
600g MLECNOG KEKSA(petit keks)

ZA GLAZURU :
100g COKOLADE ZA KUVANJE
100g SLATKE PAVLAKE

ZA POTAPANJE KEKSA:
200ml TOPLOG MLEKA



PRIPREMA:

U posudu sa mlekom, staviti izlomljenu cokoladu i nes kafu, da sve zajedno provre
 Promesati kasikom povremeno da bi se cokolada istopila.
U ciniji za mucenje,  umutiti penasto zumanca sa secerom, da pobele.
Umucenim zumancima dodati kesicu pudinga od cokolade, gustin sa vanilinim
secerom, promesati i sjediniti masu.
Masu sipati u provrelo mleko sa cokoladom, mesati masu bez prestanka, kuvati na
 umerenoj temperaturi sve dok se masa ne zgusne.
Skloniti sa vatre i dodati omeksali margarin secen na komade, promesati i dobro sjediniti.
Kremastu masu ostaviti da se ohladi (da bude masa mlaka).Pa filovati tortu.
FINALNI POSTUPAK:
Na tacnu poredjati keks predhodno potopljen u mlako mleko,(potapati keks vrlo brzo da
 ne bi previse omeksao) Na redu naneti fil ravnomerno po nekoliko kasika,sirina i visina torte
(sve zavisi od sirine tacne na kojoj ce se redjarti keks).
GLAZURA 
U manjoj posudi otopiti cokoladu,  dodati slatku pavlaku, izmesati kasikom i sjediniti masu.
Gotovu tortu dekorisati cokoladnom glazurom.Tortu ostaviti u frizideru da odstoji nekoliko,sati.










Нема коментара:

Постави коментар