- 2 ČAŠE BRAŠNA
- 2 ČAŠE ŠEĆERA
- 2 ČAŠE JOGURTA
- 1 ČAŠA ULJA
- 2 KAŠIKE KAKAA
- 1 KAŠIČICA SODE BIKARBONE
- 6 KREM BNANICA
PRELIV:
- 100 ml MLEKA
- 100g ČOKOLADE ZA KUVANJE
- 5 KAŠIKA ŠEĆERA
- 50 g MARGARINA
GLAZURA
- 100g ČOKOLADE ZAKUVANJE
- 100g SLATKE PAVLAKE
- 3 KAŠIKE MLEKA
PRIPREMA:
- U posudi sipajte sve sastojke , brašno, jogurt, šećer, ulje, kakao i soda bikarbona.
- Masu lagano izmesajte drvenom varjacom, da se sastojci lepo sjedine.
- Pleh veličine prečnika 20x32cm, podmažite uljem i pospite brašnom.
- Zatim izjednacenu masu sipajte u pleh, krem bananice isecite na komadice i poredjajte po smesi .
- Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180c oko 25 minuta.
- Povremeno proveravati drvenom čačkalicom da li je kolač pečen.
Za preliv:
- Posudu sa mlekom i sećerom stavite da provri a zatim dodajte čokoladu i margarin da se otope.
- Promešajte kašikom i sve sjedinite.Vrućim prelivom prelijte topao kolač.
- U manjoj posudi otopite čokoladu sa mlekom u finu masu, dodajte slatku pavlaku, izmešajte masu, te čokoladnom glazurom prelijte kolač.
NAPOMENA!
- Mera za sastojke je čaša od jogurta. Krem bananice kolaču daju posebnu aromu te je zato kolac veoma ukusan i sočan.
- Kolač ohladite u frižideru oko1h.
- Hladan kolač isecite na jednaku kocke. Pri sluzenju svaku kocku ukrasite komadićima bananica ili prelijte glazurom od čokolade.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар