PREBRANAC
POTREBNO JE:
500g PASULJA
300ml ULJA
1 kg CRNOG LUKA
2 CENA BELOG LUKA
2 LOVOROVA LISTA
3-4 SUVIH PAPRIKA
PO UKUSU ALEVE PAPRIKE
BIBERA
PO UKUSU SOLI
PRIPREMA:
Pasulj ocistiti oprati i staviti u lonac, naliti hladnom vodom i kuvati do klucanja.
Nakon toga pasulj ocediti, naliti vrelom vodom i kuvati sve dok ne omeksa, paziti
da sene prekuva.Potom ga ocediti od vode.
Zatim u medjuvremenu ocistiti crni luka i iseci ga na tanke kolutove.
Jedan deo ulja zagrejati u tiganju i isprziti crni luk da porumeni.Dodati malo mlevenog
bibera, aleve paprike i soli po ukusu.Dno djuveca podmazati , pa na dno
bibera, aleve paprike i soli po ukusu.Dno djuveca podmazati , pa na dno
ravnomerno rasporediti red pasulja, a preko njega staviti isprzeni luk.
Ovo ponavljati dok se ne utrosi sav pasulj i luk.
Svaki red luka zalivati preostalim uljem.Poslednji red zavrsiti pasuljem.
Odozgo poredjati par suvih paprika, dva cena belog luka i lovorov list, preko svega naliti malo ulja i
peci u zagrejanoj rerni na 200c oko 30 minuta.
NAPOMENA!
Pasulj ociscen i opran potopiti preko noci , da nabubri da bi se brzo skuvao.
Prebranac je posno jelo na ulju, bez mesa. Dobar rucak za posne dane i za ljubitelje pasulja.
Prebranac sluziti topao, a moze i hladan uz neku sezonsku salatu.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар