Претражи овај блог

субота, 4. март 2017.

JABUKE U KARAMELU

JABUKE U KARAMELU








POTREBNO JE;


ZA TESTO;
300g BRASNA
150g SECERA
150g MARGARINA
1 JAJE
RENDANA KORA JEDNOG LIMUNA
1 KASICICA PRASAKA ZA PECIVO
PRSTOHVAT SOLI

ZA KARAMEL:
400g SECERA
7-8 SREDNJIH JABUKA
3 JAJETA
3 KASIKE SECERA
3 KASIKE BRASNA
1 KASICICA CIMETA

ZA DEKORACIJU:
100ml SLATKE PAVLAKE
50ml TOPINGA OD KARAMELA


PRIPREMANJE TESTA:
U vecoj ciniji pomesati prosejano brasno i prasak za pecivo,napraviti udubljenje u sredini,
dodati secer.so, rendanu koru od limuna, umuceno jaje i omeksali margarin.
Zamesiti testo, da se svi sastojci dobro sjedine.Napraviti loptu od testa,
umotati u prozirnu foliju, stavitiu frizideru da se hladi najmanje 2h.

Pripremanje karamela, u vecem sudu na tihoj vatri otopiti secer,karamelizovati
ga dok ne postane tecni karamel(paziti da ne izgori).
Za to vreme jabuke oljustiti, svaku jabuku iseci na osam kriski.
U  kalupu precnika 28X32 cm. sipati tecni karamel secer,kriske jabuke
 poredjati na tecnom seceru.







Jabuke po vrhu posipati cimetom



Penasto umutiti jaja sa secerom,dodati brasno, kasikom lagano promesati
da se izjednaci masa,pa je sipati preko jabuka.





Testo izvaditi iz frizidera,na masnom papiru rastanjiti testo oklagijom.
(testo je prhko polako ga prebaciti)




Zatim rastanjeno testo staviti preko jabuka, krajeve uvuci unutar kalupa.
 Viljuskom testo malo izbockati.


Zagrejati rernu na 200c, peci kolac oko30 minuta.
Izvaditi iz rerne kolac, i ostaviti da se potpuno ohladi.




Hladan kolac okrenuti, i vratiti u kalupu(kora dole, karamel i jabuke gore).
Umutiti slatku pavlaku i dekorisati kolac.
Po vrhu kolac preliti tecnim topingom od karamele.
PRIJATNO!
























Нема коментара:

Постави коментар