TARTUF TORTA
Čokoladna eksplozija za obožavaoce čokolade-TARTUF TORTA
Tartuf torta za poseban dan i rodjendan mom sinu Prava čokoladna bomba sa malinom koja se prožima kroz čokoladu i daje jednu posebnu notu čarobnog bago kiselkastog ukusa.Tražila sam po internetu tortu sa puno čokolade, naišla sam na tartuf tortu, koja me je me je na prvi pogled očarala kakoje izgledala na slici.Pronašla sam recept za tortu na blogu kod ( Marine-Marinastaste.blogspot.rs.) želim ovom prilikom da joj se zahvalim na divnoj torti i receptu.Veoma je laka da se napravi, a rezultat ukusa je fantastičan.Recept je isti samo što sam ja pravila koru kao i Marina od polovinu sastojaka a fil je celokupan.Probajte obavezno Tartuf tortu da napravite i da uživate u pravom čokoladnom zadovoljstvu.Prijatno!
POTREBNI SASTOJCI:
ZA KORU:
3 JAJA
6 KAŠIKA ŠEĆERA
3 KAŠIKA ULJA
5 KAŠIKA MLEKA
1/2 PRAŠKA ZA PECIVO
1 KESICA PUDINGA OD ČOKOLADE
1 KAŠIKA ČOKOLADA UPRAHU
ZA PRSKANJA KORA:
100ml ČOKOLADNOG MLEKA
ZA FIL:
7OOml SLATKE PAVLAKE
125g MARGARINA
350g ČOKOLADE ZA KUVANJE
350g MLEČNE ČOKOLADE-
300g MALINA
ZA DEKORACIJU TORTE:
100g ČOKOLADE ZA KUVANJE
100g SLATKE PAVLAKE
100g MLEČNE ČOKOLADE
Prvo priprema fila:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHB2hCnCIX5FnrT_qZ-fERD3xHEGYgIcFyBvj_J48xQwaYOh0z5RQBtE8F9cdMzCnBZ9RgGwM97BTFtaCHQ5WZYOEGFwgTtdesRbHv40_mEcqQ37hJMu2ZTAP-0VthcLnvJLWBRhz5VXk/s200/20171119_132220.jpg)
Na laganoj vatri zagrevati i mešati dok se sve ne rastopi i sjedini.
Ostaviti fil sa strane da se ohladi.
Kako se fil hladi tako se i steže u gustu kompaktnu masu-ne brinuti postaće gusta masa kada se fil ohladi
Kora priprema:
Posebno odvojiti belanca od žumanca.U mutiti belanca u čvrst sneg, postepeno dodati 6 kašike sećera mutiti neprekidno dok se šećer ne istopi.
Zatim dodati3 žumanca i dalje mutiti mikserom da se žumanca sjedine sa snegom od belanaca.
Dodati ostale sastojke , 3 kašike ulja, 5 kašika mleka, 3 kašike brašna, pola kesice praška za pecivo, 1 kesica pudinga od čokolade, 1 kašika čokolade u prahu
Drvenom varjačom lagano promešati i sipati u okrugao kalup obložen masnim papirom za pečenje 24cm.Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko15 minuta.
Gotovu koru ohladiti a zatim iseći horizontalno 2x da se dobiju 3 korice
(da bi se lakše torta isekla, strane kore obeležiti drvenim čačkalicama i nožem izrezati koricu koliko može dase podeli na jednake delove
(da bi se lakše torta isekla, strane kore obeležiti drvenim čačkalicama i nožem izrezati koricu koliko može dase podeli na jednake delove
Finalni deo:
Trećinu fila ravnomerno premazati preko korice
Zatim poredjati maline
Složiti preko malina drugu koricu
Opet premazati fil , zatim maline, na kraju fil
ukrašavanje torte:
Tortu izvaditi iz kalupa i staviti je na tacni.
Izmeriti santimetrom obim torte na papiru za pečenje
Olovkom iscrtati željenu šaru ili ukras na papiru za pečenje
Čokoladu otopiti u posudu i izliti je na papiru po crtanom ukrasu
Izrezati makazama skicu i odmah zalepiti okolo tortu, kao što je na slici.
Tortu sa papirom staviti u frižideru da se dobro stegne
Posle izvesnog vremena skinuti papir a čokoladni željeni ukras ostaje na torti
Umutiti slatku pavlaku i po vrhu tortu ukrasiti.Ostalo ukrašavanje torte po vašoj želji
Prijatno!
Prijatno!