Potrebno za ćufte:
- 500g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 1 kriška bajatog hleba
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- ulje
Za sos:
- 100ml ulja
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica mlevene paprike
- 500ml pasiranog soka od paradajza
- 500ml vode
- 1 kašičica šećera
- so po ukusu
- 2-3 lovorovog lista
- bibera po ukusu
Prilog
- pire krompir
Priprema:
- U mleveno meso dodajte jaje, sitno naseckani crni i beli luk,natopljen isceđenu sredinu hleba, so i mleveni biber.
- Meso i sve sastojke dobro izmešajte sjedinite.Smesu ostavite u frižideru 30minuta..
- Rukama formirajte male ćufte, zatim ih propržite na zagrejanom ulju sa svih starna.
- U dubokoj posudi zagrejte ulje i propržite brašno da malo porumeni, dodajte mlevenu papriku,kuvani paradajz i vodu.
- Drvenom varjačom promešajte, dodajte šećer,lovorov list, biber i posolite po ukusu, mešajte svo vreme dok ne provri.
- Zatim ubacite već ispržene ćuftice, kuvajte na laganoj vatri još 10 minuta.
- Gotove ćuftice u sosu od paradajza služite uz pire krompir..
Prijatno!