12 kašika ulja
12 kašika brašna
1/2kesice praška za pecivo
Preliv za kore
200g šećera
200ml vode
Fil:
12 kašika brašna
1/2kesice praška za pecivo
Preliv za kore
200g šećera
200ml vode
Fil:
1narandža smrznuta
5 kašika džema od kajsije
Čokoladna glazura
100g ćokolade za kuvanje
2 kašike ulja
2 kašike mleka
2 kašike šečera
PIPREMANJE KORE
Umutiti penasto belanca uz postepeno dodavanjem šećera, zatim lagano dodati žumanac
po žumanac.
Umućenoj penastoj masi dodati prosejano brašno umšsano sa praškom za pecivo,zatim
dodati ulje i mleko.Promešati masu i sipati u pravougaonom plehu koji je oblozen masnim papirom.
Koru peci uzagrejanoj rerni na 200c oko 20 minuta.
5 kašika džema od kajsije
Čokoladna glazura
100g ćokolade za kuvanje
2 kašike ulja
2 kašike mleka
2 kašike šečera
PIPREMANJE KORE
Umutiti penasto belanca uz postepeno dodavanjem šećera, zatim lagano dodati žumanac
po žumanac.
Umućenoj penastoj masi dodati prosejano brašno umšsano sa praškom za pecivo,zatim
dodati ulje i mleko.Promešati masu i sipati u pravougaonom plehu koji je oblozen masnim papirom.
Koru peci uzagrejanoj rerni na 200c oko 20 minuta.
Postupak ponoviti za drugu koru.
Jednu koru vratiti na tacnu, a drugu izmrviti za fil.
PRIPREMA FILA:
Na laganoj vatri u manjoj posudi ušpinovati šecer i vodu.
U posudu izrendati smrznutu narandzu,dodati izmrvljeni drugi deo kore,sa 5 kašika
dzema od kajsija, sve to preliti sa ušpinovanim šećerom.
Promešati smesu da se lepo sve izjednaci.Preko prvi deo kore ravnomerno premazati fil.
Kolač ostaviti da se ohladi i stegne.
Za glazuru od čokolade otopiti na laganoj vatri čokoladu sa šećerom, mlekom i uljem,
mešati neprestano sve dok se ne dobije homogena glatka masa.
Preko hladnog kolča preliti glazuru od čokolade.
Jafa kolač ostaviti u frizideru da se ohladi i stegne.
NAPOMENA!
Kora je pecena iz jednog puta, meni je bilo lakse da koru ispecem odjednom i podelim je.
Dodala sam dve pomarandze smrznute,stim sam povecala filnu masu,koj je odlicna i vise socnija.
Od kada imam ovaj recept, uvek u zamrzivacu imam po neku zamrznutu pomarandzu. Ko zna kad ce zatrebati, jer sinu je omiljeni kolac i trazi da je stalno pravim.
Kolac sluziti hladan,jer tako se oseti miris narandze sa cokoladnim prelivom i ukusom prave jafe.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар