Претражи овај блог

четвртак, 5. април 2018.

VOĆNI KREMASTI KOLAČ OD JABUKA


                              VOĆNI KREMASTI KOLAČ

                                            OD JABUKA










POTREBNO JE.

ZA KORU:

5 JAJA 
5 KAŠIKE ŠEĆERA
3 KAŠIKE BRAŠNA 
2 KAŠIKE KAKAA
1 KESICA PRAŠKA ZA PECIVO

FIL OD JABUKA I ORAHA

4 NAKISELE JABUKE
100g  ŠEĆERA
VODA PO POTREBI
200g MLEVENIH ORAHA


 FIL
300ml  SLATKA PAVLAKA

 PRELIV ZA KOLAČ

70g ČOKOLADE ZA KUVANJE

70g TOPING KARAMEL PRELIV



PRIPREMA:

Pripremiti jabuke, orahe i umutiti čvrsto slatku pavlaku
Jabuke oguliti, očistiti ih od semena, iseći na jednake kriške.
Staviti jabuke u posudu sa vodom i šećerom, kuvati dok  ne omeknu.
Skloniti sa vatre posudu sa jabukama i ostaviti da se ohladi.

Zatim predhodno odvojiti  malo vrelog soka od jabuka i  popariti mlevene orahe 

Kora- priprema
U posudu odvojiti posebno belanca od žumanaca. Umutiti mikserom penasto belanca sa šećerom.
Dodati prosejano brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo, varjačom lagano izmešati i sjediniti masu.
Okrugli kalup prečnika 28cm obložiti masnim papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanu rernu na 200c oko15 minuta

Gotovu koru izvaditi i ostaviti da se ohladi.Skinuti papir sa kore i preseći je poprečno na dva jednaka dela.

Finalni postuak
U kalup vratiti jednu koru, poprskati je prelivom od jabuka i premazati je sa polovinom poparenih oraha.
Zatim na koru poredjati kuvanih kriški od jabuka, premazati trećinom  krema od slatke pavlake, opet poredjati kriške od jabuka, opet krem od slatke pavlake.Staviti odozgo drugu koru, poprskati je slatkim sokom od jabuka, premazati je sa ostatak poparenih oraha, poredjati preostale jabuke  i premazti je sa ostatkom umućene pavlake.

Dekoracija sa prelivom

Kolač preliti sa toping karamel  i otopljenom čokoladom
Čokoladu otopiti sa 50 g margarina , 3 kašike šećera, 3 kašike mleka

Kolač ostaviti da se dobro ohladi i seći po svojoj želji! Kremasto uživanje za vaša nepca!!

























Нема коментара:

Постави коментар