Претражи овај блог

среда, 30. мај 2018.

VOĆNA KREMPITA SA MALINAMA



VOĆNA KREMPITA SA MALINAMA



 




POTREBNO JE:

5 BELANACA
5 KAŠIKA ŠEĆERA
3KAŠIKE BRAŠNA
2 KAŠIKE KAKAA
1 KESICA PRAŠKA ZA PECIVO
100g PEČENOG LEŠNIKA


PRELIV ZA KORU

150ml VODE
5 KAŠIKE ŠEĆERA





FIL ZA KREMPITU
500ml MLEKA
5 ŽUMANCA
12 KAŠIKE ŠEĆERA
5 KAŠIKE GUSTINA
150g MARGARINA OMEKŠALOG

300g MALINE

200g ŠLAG KREM
200 GAZIRANE VODE
 MLEČNI KEKS PO POTREBI

ZA PRELIV OD ČOKOLADE

50 g  ČOKOLADE
50 ml MLEKA
3 KAŠIKE ŠEĆERA
3 KAŠIKE ULJA

PRIPREMA:

Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg.

U umućenoj smesi  od belanaca dodati prosejano pomešano
 brašno sa kakaom i kesicom praška za pecivo.

Kalup veličine prečnika 30 x23 podmazati uljem i posuti po dnu
 kalupa mleveni pečeni lešnik

Varjačom izmešati i izjednačiti smesu pa sipati u kalupu preko mlevenih lešnika.
Rernu predhodno zagrejati na 200c, kolač peči oko 10minuta

Krempita fil

Žumanca umutiti penasto sa šećerom, zatim dodati brašno.
Predhodno staviti sud sa mlekom da provri.

 Polovinu provrelog meleka sipati preko umućene mase od žumanaca.

Varjačom izmešati penastu masu od žumanaca, sipati sve od
 jednom u preostalo provrelo mleko.

Mešati varjačom neprekidno dok se fil ne skuva i zgusne.
 Zatim posudu sa filom skloniti sa vatre da se malo prohladi pa dodati omekšali margarin.

Mikserom izmiksati fil da se izjednači u fini kremasti fil bez grudvica

FINALNI POSTUPAK 

Pečenu koru izvaditi iz kalupa, okrenuti je kontra u isti kalup--onaj deo što
 je bio dole sa lešnikom sada je gore

Preliv od vode sa šećerom prokuvati,  preliti koru
Umućeni fil za krempitu rasporediti po kori, maline poredjati po filu.

 Zatim umutiti šlag krem sa gaziranom vodom, polovinu šlaga rasporediti po malinama.

Mlečni keks umakati i brzo provlačiti u toplo mleko, redjati keks redom na šlag.

Drugu polovinu šlaga napuniti spric za kolače i po vrhu ukrasiti krempitu

 Praviti mali razmak izmedju keksa kao što je na slici da bi se lakše krempita sekla na parčad.

Gotovu krempitu ostaviti na hladnom u frižider.

 Najbolje krempitu  praviti dan ranije, da ostoji preko noći, kako bi se
 kolač stego i ohladio.

 Ohladjena krempita lakše se seče na parčad

 Napraviti čokoladni preliv,  kocke krempite dekorisati sa čokoladnim prelivom.

PRIJATNO!

















Нема коментара:

Постави коментар