Претражи овај блог

четвртак, 14. јун 2018.

NAJLEPŠA ŽELJA




Moj recept  za kolač- Najlepšea želja- preuzet sa kulinarskg portala "Recepti.com"

Potrebno je:
Po potrebi mlečnog keksa
  • 800 ml mleka
  • 12 kašika šećera
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike gustina
  •        250g višanja
  • 500 ml vode
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 200 ml slatke pavlake za šlag
  • 100 g čokolade
  • 100 g mlečne čokolade

Priprema:
1


U plehu za kolače poređati red mlečnog keksa (nije potrebno natapanje keksa). Prvi sloj od keksa u mom plehu staje 16 keksa.
2

U posudu sipati 400 ml mleka i staviti da uzavri, predhodno oduzeti oko 100 ml mleka pa u njega umešati puding od čokolade sa 12 kašika šećera. U uzavrelo mleko umešati puding od čokolade i kuvati i ga dok se ne zgusne.
3

Vreo puding od čokolade sipati polovinu mase na prvi red keksa. Lepo ga rasporediti, pa opet dodati drugi red keksa i preliti ostatak pudinga od čokolade.
4

U pola litra vode sipati višnje (očišćene od koštica), da se kuvaju, predhodno oduzeti malo vode i razmutiti gustin sa šećerom i vanilinim šećerom. Umučeni gustin sipati u uzavrele višnje, kuvati kao puding dok ne postane gusta masa.
5

Ukuvani fil od višanja preliti preko drugog reda keksa, a zatim dodati treći red keksa preko višanja.
6

Glazura od čokolade: u manjoj posudi sipati slatku pavlaku za šlag i dodati izlomljenu čokoladu na komadiće. Posudu sa pavlakom i čokoladom kuvati na paru uz stalno mešanje. (Paziti da se pavlaka previše ne zagreje).
7

Kada je čokoladna krema gotova preliti preko trćeg sloja keksa, rasporediti glazuru podjednako po kolaču.
8

Kolač ostaviti da se dobro ohladi, najbolje da prenoći. Kada se kolač dobro ohladio seći na parčad i po želji dekorisati šlagom. (kao ja)

Нема коментара:

Постави коментар