Претражи овај блог

четвртак, 14. јун 2018.

KREMASTI ROLAT SA ČOKOLADNIM MRVICAMA I VIŠNJOM

















ZA KORU JE POTREBNO.

6 BELANACA
6 KAŠIKA ŠEĆERA
6 KAŠIKA ČOKOLADNIH MRVICA
6 KAŠIKA ULJA
3 KAŠIKE BRAŠNA
2 ŽUMANCA


ZA KREM:

700ml MLEKA
4 ŽUMANCA
1 KESICA PUDINGA VANILA
3 KAŠIKE GUSTINA
200g ŠEĆERA
150 g MARGARINA

DEKIRACIJA.
2 KESICA ŠLAGA
50g ČOKOLADNIH MRVICA
10-TAK VIŠANJA
.



PRIPREMA:
Za koru:
Penasto umutiti belanca, dodati šećer  postepeno kašiku po kašiku
Mutiti mikserom sve dok se šećer ne otopi
U drugoj posudi spojiti prosejano brašno, čokoladnih mrvica, ulje i žumanca
Masu za koru lagano izmešati zbog čokoladnih mrvica da se ne rastope
Sve spojiti u jednu činiju i sjediniti masu
Kalup četvrtasti32x30 obložiti masnim papirom za pečenje, masu izručiti
Rernu predhodno zagrejati na 180c, koru peći oko10 minuta
Koru malo ohladiti, sa sve papirom  koru uviti u vlažnu krpu

Krem:
Posudu sa 500ml  mleka staviti na vatru da provri
Posebno umutiti žumanca sa šečerom da pobele, dodati kesicu pudinga od vanile i gustin, zatim u to dodati  preostalih200ml mleka 
Varjačom lagano mešavinu izmešati i izjednačiti.
Mešavinu od žumanaca sipati u provrelo mleko, kuvati na laganoj vatri uz neprekidno mešanje varjačom, sve dok se krem ne skuva i ne postane gust.
Krem ostaviti da se ohladi, zatim dodati omekšali margarin
Mikserom izmešati krem i sjediniti masu

Šlag krem umutiti prema upustvu na kesici

Finalni postupak rolata:


Sa kore skinuti papir,  sa 2/3 krema premazati rolat, poredjati ocedjene višnje a zatim koru uviti u rolat.
 Rolat po vrhu i okolo premazati  sa ostatakom krema

Rolat premazati šlagom i posuti  čokoladnim mrvicama, po vrhu rolat ukrasiti sa višnjama
Savet:
Kora može malo ispucati kada se uvija,  samo nastaviti sa uvijanjem.Kada se rolat na kraju premaže kremom to se neće primećivati .Voće dodati po svojoj želji , malinu, ribizlu , kupinu i td.









Нема коментара:

Постави коментар