ZA KORU JE POTREBNO.
6 BELANACA
6 KAŠIKA ŠEĆERA
6 KAŠIKA ČOKOLADNIH MRVICA
6 KAŠIKA ULJA
3 KAŠIKE BRAŠNA
2 ŽUMANCA
ZA KREM:
700ml MLEKA
4 ŽUMANCA
1 KESICA PUDINGA VANILA
3 KAŠIKE GUSTINA
200g ŠEĆERA
150 g MARGARINA
DEKIRACIJA.
2 KESICA ŠLAGA
50g ČOKOLADNIH MRVICA
10-TAK VIŠANJA
.
PRIPREMA:
Za koru:
Penasto umutiti belanca, dodati šećer postepeno kašiku po kašiku
Mutiti mikserom sve dok se šećer ne otopi
U drugoj posudi spojiti prosejano brašno, čokoladnih mrvica, ulje i žumanca
Masu za koru lagano izmešati zbog čokoladnih mrvica da se ne rastope
Sve spojiti u jednu činiju i sjediniti masu
Kalup četvrtasti32x30 obložiti masnim papirom za pečenje, masu izručiti
Rernu predhodno zagrejati na 180c, koru peći oko10 minuta
Koru malo ohladiti, sa sve papirom koru uviti u vlažnu krpu
Krem:
Posudu sa 500ml mleka staviti na vatru da provri
Posebno umutiti žumanca sa šečerom da pobele, dodati kesicu pudinga od vanile i gustin, zatim u to dodati preostalih200ml mleka
Varjačom lagano mešavinu izmešati i izjednačiti.
Mešavinu od žumanaca sipati u provrelo mleko, kuvati na laganoj vatri uz neprekidno mešanje varjačom, sve dok se krem ne skuva i ne postane gust.
Krem ostaviti da se ohladi, zatim dodati omekšali margarin
Mikserom izmešati krem i sjediniti masu
Šlag krem umutiti prema upustvu na kesici
Finalni postupak rolata:
Sa kore skinuti papir, sa 2/3 krema premazati rolat, poredjati ocedjene višnje a zatim koru uviti u rolat.
Rolat po vrhu i okolo premazati sa ostatakom krema
Rolat premazati šlagom i posuti čokoladnim mrvicama, po vrhu rolat ukrasiti sa višnjama
Savet:
Kora može malo ispucati kada se uvija, samo nastaviti sa uvijanjem.Kada se rolat na kraju premaže kremom to se neće primećivati .Voće dodati po svojoj želji , malinu, ribizlu , kupinu i td.
Нема коментара:
Постави коментар