POTREBNO JE:
2 srednje tikvice
3 jaja
400ml gustog jogurta
20kašika brašna
kašičica soli
biber po ukusu
kari po ukusu
1 kesica praška za pecivo
100ml ulj za prženje
PRIPREMA:
Tikvice oprati , oguliti i izrendati na rende, malo ih posoliti.
Viljuškom umutiti jaja , sjediniti sa jogurtom , dodati sve ostale sastojke.
Smesi dodati malo bibera i karija, a zatim testo izmešati i sjediniti.
Tikvice iscediti od viška tečnosti i staviti ih u pripremljeno testo.Testo dobro izmešati.
U tiganju za palačinke zagrejati malo uja,sipati i razliti smesu za jednu palačinku.
Palačinku pržiti sjedne i sa druge strane , dok ne porumene.
Postupak ponoviti sve dok ima smese i ne utroši se.
Slane palačinke služiti tople uz domaći slan sir i paradajz salatu.
Savet,
Po želji tikvice oguliti ili sa koricom izrendati za smesu.
Kompletan i idealan obrok za doručak , ručak ili večeru.
Palačinke mogu da se jedu tople ili hladne, na bilo koji način i po svojoj želji one su veoma ukusne.
,
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар