POTREBNI SASTOJCI:
4 tanke svinjske šnicle
bibera
biljnog začina
Za punjenje šnicli:
4 paprike-šilje
Fil od sira:
200g feta sir
2 kašike kisele pavlake
origano-po ukusu
bibera -po ukusu
2 kašike maslinovo uje
prezle za posipanje šnicli-po potrebi
4jaja
ulje po potrebi
so po ukusu
PRIPREMA ŠNICLE ZA PUNJENJE:
Paprike šilje oprati, malo ih ispeckati sa svih strana, ostaviti da se ohlade.
Pripremiti fil od sira.
Uposudu izmešati i sjdiniti sve sastojke za punjenje paprike
Šnicle malo rastanjiti tučkom za meso, posoliti biljnim začinom i pobiberiti biberom.
Papriku ispeckanu iseći na pola , polovinu paprikepa nadenuti filom od sira.
POSTUPAK:
Na radnu površinu staviti providnu foliju, na foliju šniclu i sve redom ...
Preko šnicle poređati tanke šnite kačkavalja ili narendati kačkavalj.
Zatim uzduž šnicle staviti polutku punjene paprike sa sirom, preko paprike šnite kačkavalja ili narendani kačkavalj.
Šniclu saviti sa bočne strane i pomoću folije lagano savijati šniclu i uviti je u rolat.
U tanjir sipati prezle, u drugom tanjiru viljuškom umutiti jaja i malo posoliti.
Rol šniclu uvaljati u prezle sa svih strana , zatim rolat šniclu umočiti u umućena
jaja, na kraju u prezle.
Tiganj sa uljem zagrejati, pržiti rol šnicle u vrelom ulju na srdnjoj temperaturi .
Oko pet minuta pržiti šnicle sa obe starne, dok blago ne porumene.
Rolovane šnicle služiti uz krompir pire i sezonsku salatu po želji.
Savet!
Moj najukusniji recept "Rolovana šnicla sa peckanom paprikom i sirom.", htela sam za ručak punjenu karađorđevu šniclu , ali malo mašte ispade ručak još bolji i ukusniji...Meso za šnicle i rolovanje je lepo od pilećeg belog mesa, sve je stvar ukusa i po svojoj želji.
Prilog po svom izboru, ali ja bih dodala salatu... od pečenih papika, papričica, ulučenu sa belim lukom ...mmm .. kako je to ukusno već ide voda na usta dok ovo pišem ..
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар