Претражи овај блог

понедељак, 30. јул 2018.

ROL ŠNICLE PUNJENE PECKANOM PAPRIKOM I SIROM




























POTREBNI SASTOJCI:

4 tanke svinjske šnicle
bibera
biljnog začina

Za punjenje šnicli:
4 paprike-šilje

Fil od sira:
200g feta sir
2 kašike kisele pavlake
origano-po ukusu
bibera -po ukusu
2 kašike maslinovo uje

prezle za posipanje šnicli-po potrebi
4jaja
ulje po potrebi
so po ukusu

PRIPREMA ŠNICLE ZA PUNJENJE:

Paprike šilje oprati, malo ih ispeckati sa svih strana, ostaviti da se ohlade.

Pripremiti fil od sira.
Uposudu izmešati i sjdiniti sve sastojke za punjenje paprike

Šnicle malo rastanjiti tučkom za meso, posoliti biljnim začinom i pobiberiti biberom.

Papriku ispeckanu iseći na pola , polovinu paprikepa nadenuti filom od sira.

POSTUPAK:
Na radnu površinu staviti providnu foliju, na foliju šniclu i sve redom ...

Preko šnicle poređati tanke šnite kačkavalja ili narendati kačkavalj.
 Zatim uzduž šnicle staviti polutku punjene paprike sa sirom, preko paprike šnite kačkavalja ili narendani kačkavalj.

Šniclu saviti sa bočne strane i pomoću folije lagano savijati šniclu i uviti je u rolat.

U tanjir sipati prezle, u drugom tanjiru viljuškom umutiti jaja i malo posoliti.

Rol šniclu uvaljati u prezle sa svih strana  , zatim rolat šniclu umočiti u umućena
 jaja,  na kraju u prezle.

Tiganj sa uljem zagrejati, pržiti rol šnicle u vrelom ulju na srdnjoj temperaturi .

 Oko pet minuta pržiti šnicle sa obe starne, dok blago ne porumene.

Pržene šnicle izvaditi i držati na toplom do služenja
Rolovane šnicle služiti uz krompir pire i sezonsku salatu po želji.

Savet!

Moj najukusniji recept "Rolovana šnicla sa peckanom paprikom i sirom.", htela sam za ručak punjenu karađorđevu šniclu , ali malo mašte ispade ručak još bolji i ukusniji...Meso za šnicle i rolovanje  je lepo od pilećeg belog mesa, sve je stvar ukusa i po svojoj želji.
Prilog po svom izboru, ali ja bih dodala salatu... od  pečenih papika, papričica, ulučenu sa belim lukom  ...mmm .. kako je to ukusno već ide voda na usta dok ovo pišem ..
Prijatno !





 



























Нема коментара:

Постави коментар