DOMAĆA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA
POTREBNO JE:
400g BRAŠNA
3 KAŠIKE ULJA
PRSTOHVAT SOLI
MLAKA VODA PO POTREBI
ZA FIL ZA ŠTRUDLU:
1kg OČIŠĆENIH VIŠANJA
6 KAŠIKA ŠEĆERA
3 KAŠIKE PREZLI
150g RASTOPLJENOG MARGARINA ILI MASLACA
SOK OD JEDNOG LIMUNA
CIMET
PREZLE PO POTREBI
PRIPREMA:
Uveče pripremiti testo za štrudlu, višnje iskoštičiti i ocediti od soka
Pomešati brašno sa malo soli, dodati ulje, zamesiti testo sa mlakom vodom da se ne lepi za ruku
Testo podeliti na četiri loptice, svaku lopticu premazati uljem, pokriti providnom folijom i ostaviti preko noći da odstoji
Sutradan svaku jufku oklagijom rastanjiti što tanje, da se dobiju skroz prozirne kore
Kore premazati sa rastopljenim margarinom ili maslacem i posuti prezlama
Predhodno očišćene i ocedjene višnje pomešati sa sokom od limuna, šećera i cimeta
Štrudle zarolati i uviti u rolate, složiti uplehu od šporeta, koji je predhodno podmazan uljem ili obložen masnim papirom za pečenje
Svaku štrudlu premazati sa preostalim rastopljenim margarinom ili maslacem
Rernu predhodno zagrejati na 200c , smanjiti na 180c stepeni, štrudlu peći oko 35 minuta
Štrudlu pečenu izvaditi iz rerne, ostaviti da se malo prohladi, zatim je iseći na parčad, štrudlu posuti po vrhu sa prah šećerom.
PRIJATNO!
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар