Potrebno je:
- 500 g tankih kora za pitu
- 1.500 g rendane bundeve
- šećer po potrebi
- 2 kesice vanilin šećer
- ulje po potrebi
- gazirana voda po potrebi
Priprema pite:
Bundevu oguliti, a zatim je izrendati.U izrendanu bundevu dodati 2 kesice vanilin šećer i izmešati kašikom..
Na radnoj površini raširiti prvu koru, malo je pouljati uljem ,dobro je posuti šećerom i malo je poprskati gazirenom vodom.
Preko prve staviti drugu koru, takođe je malo pouljati uljem, posuti šećer-( na kori po 1 kašika šećera) malo je poprskati je gaziranom vodom..Preko druge kore staviti treću koru, celu koru je malo pouljati uljem, rasporediti bundevu i posuti preko sa 2 kašike šećera.
Kore saviti u rolnu.
Postupak ponoviti, isto uraditi sa ostalim korama i filom od bundeve.
Rolne pite ređati u podmazanom plehu- ja sam pleh obložila masnim papirom
Po vrhu pitu premazati uljem i šećerom..
Peći je u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko45 minuta, dok pita ne porumeni..
Gotovu pitu malo prohladiti, zatim je seći na željene komade... služiti , uživati u ukusu i mirisu koji mami.....
Po želji pitu posuti šećerom u prahu...samo ko voli...ali nije potrebno za tim...
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар