Претражи овај блог

среда, 18. новембар 2020.

ČOKOLADNE ORAH BOMBICE






Čokoladne orah bombice za sladokuce koji vole čokoladu.Pogodne su za slave i praznike..
Jednostavne bombice koje se ne peku , brzo se naprave i veoma su ukusne.Zato nije ni čudo što na  slavi  prvo nestanu.
Bombice su mrsne jer u svom sastavu sadrže mleko u prahu. Mleko možete da zamenite biljnim mlekom od soje.
Čokoladne orah bombice- recept sam pronašla sa na "Colinarici.com" od drage"Mignonne"..Ove bombice možete da napravite nekoliko dana ranije, samo ih čuvati  na hladnom mestu da ostanu što duže sveže..
Uvk ima da ih pravim za slavu jer su zaista divne bombice i pritom ima ih punoo..
Prijatno!



Potrebno je za 54 komada

  • 100ml voda
  • 500g šećera
  • 200g mleka u prahu
  • 100g čokolade
  • 100g seckanih oraha
  • 125g margarina-maslaca


Čokoladna glazura:

  • 200g čokolade
  • 100g margarina


Čokoladna dekoracija:

  • 4 štangle crne čokolade
  • 2 štangle bele čokolade


Priprema:


  1. Ušpinujte 100ml vode sa 500g šećera, kada provri kuvajte na srednjoj temperaturi još 2do 3 minuta.
  2. Posudu sklonite sa ringle, zatim dodajte margarin,čokoladu,mleko u prahu i iseckane orahe.
  3. Na toploj ringli vratite posudu(isključenoj) držite je oko 1minut , izmešajte varjačom i sjedinite masu.
  4. Čokoladnu masu ostavite da se ohladi.
  5. Od hladne mase rukama oblikovati bombice, zatim ih poređajte na plehu obloženim pek papirom za pečenje.
  6. Bombice ostavite u frižideru dase ohlade i stegnu, dok pripremite čokoladnu glazuru.

Čokoladna glazura:

  • Na pari otopite čokoladu i margarin.Mešajte varjačom dok se ne istopi.
  • Zatim otopljenom čokoladom glazirajte bombice.


PRIMER GLAZIRANJE BOMBICA.

  • Pripremite kalup obložen pek papirom za pečenje, stavite preko rešetku za ceđenje glaziranih kolača.
  • Na viljušku stavite bombicu , malom kašičicom prelivajte kuglice otopljenom čokoladom sa svih strana, zatim ih poređajte na rešetku da se ocede od viška čokolade.
  • Čokolada koja se ocedila na papir ponovo je iskoristite za glaziranje kolača


Čokoladna dekoracija.

  • Na pari otopite cnu i belu čokoladu.Mešajte varjačom sve dok se ne otopi.
  • Otopljenu čokoladu malo ohladite a zatim je sipajte u kesi za zamrzivač.
  • Dekorišite bombice, makazama isecite vrh kese, šetajući kesom gore dole šarajte po vrhu bombice.
























Нема коментара:

Постави коментар