Savršena, veoma ukusna pita sa krompirom i prazim lukom.
Kada nam se žuri, nemamo puno vremena i ova verzija" PITA KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA" može da dobro da nam dođe i prođe.Znam da je najlepšaje ova pita zvana "krompiruša" kada se napravi od domaćih razvučenih kora..Biće uskoro pite i od domaćih kora....Bilo koja vezija ove pite ukus je uvek savršen..
Potrebni sastojci:
- 500g gotovih kora
- 1,5kg krompira
- 2 srednja struka prazi luka
- 1 glavica crnog luka
- ulje
- so
- biber
Za premaz pite:
- 100ml gazirane vode
- 3 kašike ulja
Fil:
- Izrendajte krompir, na ulju propržite sitno naseckani prazi luk i crni luk
- Kada je luka malo omekšao dodajte rendani krompir, Sve zajedno malo propržite i sjedinite fil uz neprestano mešanje varjačom.
- Smesu od krompira začinite po svom ukusu.
- Na radnoj površini kore odvojite, svaku zasebno poprskajte sa malo ulja te koru preklopite u trougao.
- Duž donjeg dela kore rasporedite smesu od krompira.
- Koru urolajte u rolnu te rolnu smotajte u krug.
- Postupak ponovite sa ostalim korama
- Uvijene rolnice složite jednu do druge na plehu obloženim pek papirom.
- Pitice premažite mešavinom od ulja i gazirane vode.
- Krompirušu pecite na 200 stepeni oko30 minuta dok pitice blago ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар