Kolač sa bananama ..jednostavan, fini kremasti kolač sa ukusom banana...
POTREBNI SASTOJCI:
ZA KORU:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mekog brašna
Za preliv kore:
- 200ml hladnog mleka
- 1 kesica vanil šećer
FIL:
ZA FIL:
OD VANILE I ČOKOLADE:
- 5 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 500 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 5 kašika šećera
- 50g margarina
- 500ml mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 5 kašika šećera
- 50g margarina
Još:
- 4 banane
DEKORACIJA:
- 1kesica šlaga
- mleko po potrebi
PRIPREMA:
- Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte postepeno šećer mutite mikserom neprestano dok se šećer ne otopi.
- Dodajte prosejano brašno i lagano ga izmešajte varjačom .
- Pripremljenu smesu rasporedite i poravnajte u podmazan kalup veličine 22x32cm .
- Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180stepeni oko20minuta.
- Gotovu koru izvadite iz rerne i odmah je prelijte sa hladnim mlekom pomešanog sa kesicom vanilinog šećera.
PRIPREMA FILA:
Vanil fil :
- Posebno umutite penasto žumanca sa šećerom da pobele.
- Umućena žumanca podelite na dva dela
- U jedan deo umućena žumanca umešajte 2 kesice pudinga od vanile,5kašika šećera sa 200ml mleka, zatim dodajte i umešajte mešavinu pudinga od vanile u proključalo mleko.
- Mešajte smesu neprestano dok se ne skuva i zgusne puding, zatim odmah dodajte i umešajte omekšali margarin .
- Vanil kremu ostavite da se ohladi.
čokoladni fil:
- U drugi deo umućenih žumanaca umešajte 2 kesice pudinga od čokolade, 5 kašika šećera sa 200ml mleka,dodajte mešavinu pudinga od čokolade u proključalo mleko.
- Mešajte smesu i kuvajte dok se ne zgusne, odmah dodajte i umešajte omekšali margarin.
POSTUPAK FILOVANJA :
- Umutite šlag sa mlekom kao prema upustvu na kesici.
- Na hladnu koru nanesite prvo vanil kremu i ravnomerno je rasporedite i poravnajte
- Zatim preko vanile kreme isipajte i premažite polovinu čokoladne kreme složite cele banane, preko isipajte preostali čokoladni krem i poravnajte.
- Kolač ostavite da se ohladi a potom ukrasite umućenim šlagom..
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар