Претражи овај блог

четвртак, 07. октобар 2021.

KOLAČ SA BANANAMA


Kolač sa bananama ..jednostavan, fini kremasti kolač sa ukusom banana...

POTREBNI SASTOJCI:

ZA KORU:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika mekog brašna


Za preliv kore:

  • 200ml hladnog mleka 
  • 1 kesica vanil šećer


FIL:

ZA FIL: 

OD VANILE I ČOKOLADE:

  • 5 žumanaca
  • 5 kašika šećera
  • 500 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 5 kašika šećera
  • 50g margarina


  • 500ml mleka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 5 kašika šećera
  • 50g margarina

Još:

  • 4 banane

DEKORACIJA:

  • 1kesica šlaga
  • mleko po potrebi


PRIPREMA:

  • Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte postepeno šećer mutite mikserom neprestano dok se šećer ne otopi.
  • Dodajte prosejano brašno i lagano ga izmešajte varjačom .
  • Pripremljenu smesu rasporedite i poravnajte u podmazan kalup  veličine 22x32cm .
  • Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180stepeni oko20minuta.
  • Gotovu koru izvadite iz rerne i odmah je prelijte sa hladnim mlekom pomešanog sa kesicom vanilinog šećera.

PRIPREMA FILA:

Vanil fil :

  • Posebno umutite penasto žumanca sa šećerom  da pobele.
  • Umućena žumanca podelite na dva dela 
  • U jedan deo umućena žumanca umešajte 2 kesice pudinga od vanile,5kašika šećera sa 200ml mleka, zatim dodajte i umešajte mešavinu pudinga od vanile u proključalo mleko.
  • Mešajte smesu neprestano dok se ne skuva i zgusne puding,  zatim odmah dodajte i umešajte omekšali margarin . 
  • Vanil kremu ostavite da se ohladi.

čokoladni fil:

  • U drugi deo umućenih žumanaca umešajte 2 kesice pudinga od čokolade, 5 kašika šećera sa 200ml mleka,dodajte mešavinu pudinga od čokolade u proključalo mleko.
  • Mešajte smesu i kuvajte dok se ne zgusne, odmah dodajte i umešajte omekšali margarin.

POSTUPAK  FILOVANJA  :

  • Umutite šlag sa mlekom kao prema upustvu na kesici.
  • Na hladnu koru nanesite prvo vanil kremu i ravnomerno je rasporedite i poravnajte
  •  Zatim preko vanile kreme isipajte i premažite polovinu čokoladne kreme složite cele banane, preko isipajte preostali čokoladni krem i poravnajte.
  • Kolač ostavite da se ohladi a potom ukrasite umućenim šlagom..

Prijatno!



 








 

Нема коментара:

Постави коментар