Feferoni u teglama..ljute paričice...mora malo i ljuto da se pripremi za zimu da da apetit, a ljuto je zdravo.
Ovo je jedan najlakši način stavljanja feferona za zimu .
Ovde nemorate da stavljate tegle u šerpi sa vodom na šporetu, kako bi pasterizovali, pritom bojeći se da li će vam tegle popucati što je i opasno, i ode sve u propast.
Lepo pripremite feferone i sa teglama pravac u zagrejanoj rerni , gde će se feferone fino pasterihzovati kao da su kupljene iz trgovine.
Probajte..
POTREBNO JE:
- 1kg ljutih papričica
- 700ml vode
- 250ml alkoholnog sirćeta
- 1 kašičica so
- 1 kašičica šećera
- biber i zrnu
PRIPREMA:
- Pripremite čiste sterilisane tegle.
- Feferone, ljute papričice operite i isecite drškice.
- Po nekoliko zrna bibera stavite u svakoj teglici.
- U tegle složite redom papričice, ređajući ih gušće jedne do druge da što više stane u tegle.
- Stavite vodu da provri , dodajte šećer i so i sirće, ostavite da još jednom sve zajedno provre.
- Vrelim nallivom nalijte teglice sa feferonama.
- Tegle malo protresti da izađe vazduh (ako je potrebno opet dolijte tečnost) i zatvorite sa metalnim poklopcem.
- Gotove tegle sa feferonima stavite u već zagrejanoj rerni na 100stepeni oko 30 minuta, zatim isključite rernu i ostavite tako dok se tegle potpuno ohlade zajedno sa rernom.
NAPOMENA!
- Meni je od 1kg feferona izašlo oko 3 tegle od 720, a količina zavisi kako slažete feferone i od veličine papričice.
- Na ovaj način u teglu mogu i okrugle ljute paričice..
Нема коментара:
Постави коментар