Kinder bueno torta savršena kremasta fantazija, veoma je ukusna.. topi se u ustima...
Za beze koru:
- 100g seckanih lešnika
- 6 belanaca
- 15 kašika šećera
- 1 kašika jabukovog sirćeta
Fil:
- 1,5 l mleka
- 6 žumanaca
- 15 kašika šećera
- 4 kesica pudinga od vanile
- 3 kesice vanilinog šećera
- 250g margarina
- 100g prah šećer
- 100g bele mlečne čokolade
- 100g čokolade za kuvanje
- 100g eurokrema
- 2 kašike ulja
- 100 g čokolada
Dekoracija:
- 250g šlag krema
- 200ml mleka
Priprema:
beze kora:
Pečenje kore:
Dok mutite šne od belanaca ukuljučite rernu da se zagreje na 200c .
Fil:
- Odvojite posebno belanca od žumanaca.
- Belanca umutite u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera.
- Dodajte pred sam kraj mućenja jabukovo sirće, mutite još malo mikserom mikserom.
- Pleh od šporeta obložite masnim papirom, usitnjene lešnike sipajte i rasporedite na papir .
- Preko usitnjenih lešnika ravnomerno rasporedite umućeni šne od belanaca.
Pečenje kore:
Dok mutite šne od belanaca ukuljučite rernu da se zagreje na 200c .
- Sipajte pripremljeni šne na plehu obložen masnim papirom za pečenje, pecite u zagrejanoj na 150c stepeni.
- Na toj temperaturi pecite koru oko 10 minuta a zatim smanjite na 120 c, sušite koru oko 60minuta.
- Rernu isključite, a koru ostavitie da u rerni dok se ne ohladi.(rernu ne otvarati za vreme sušenje kore).
- Gotovu koru okrenute na tacni tako da lešnik koji je bio dole sada bude sa gorenje strane.
Sastojci:
-Za drip cake tortu- :
za fil:
10 žumanaca
1l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
1margarin
100g bele čokolade
100g crne čokolade
Za drip glazuru:
150g bele čokolade
100g kisele pavlake
boja u prahu
Na papiru za pečenje obeležila tri kruga veličine 24cm, zatim na krugove sipala pečene lešnike a preko lešnika jednako podelila šne od belanaca.
Postupak sušenja kora je isti kao i gore što je napisano u postupku sušenja kora.
Nastavak pripreme torte,krema i filovanja je isti kao kod predhodne četvrtaste torte
- Toplim eurokremom premažite ravnomerno koru preko lešnika .
Fil:
- Litar mleka skuvate sa šećrom.
- Žumanca umutite penasto, dodajte puding od vanile pomešajte sa ostalim mlekom, sipajte u proključalo mleko uz neprestano mešanje varjačom, kuvajte dok smesa ne postane gusta.
- Fil sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
- Umutite omekšali margarin sa šećerom u prahu, zatim ga dodajte u fil, dobro izmikajte i sjedinite fil.
- Krem podelite jednako na da dela.
- U jedan deo krema od vanile dodajte otopljenu crnu čokoladu,fil izmiksajte i sjedinite
- U drugi deo fila dodajte otopljenu belu čokoladu, takođe izmiksate i sjedinite fil.
Koru filujte kašikom naizmenično, stavite jedan deo beliog fila, zatim odmah do belog fila stavite kašiku crni deo fila.
Čokoladni preliv:
Na vatri otopiti čokoladu sa 3 kašike ulja, otopljenom čokoladom preliti i popuniti rupe između fila.
Dekoracija:
Ravnomerno nanesite umućeni šlag i isfilujte tortu.
Tortu stavite u frižideru da se ohladi i stegne.
Čokoladna glazura:
Otopite čokoladu sa uljem , prelijte je preko ohlađene torte koja je premazana šlagom, čokoladu premažite ravnomerno po torti.