Ledena kraljica, torta sa višnjama..brzo i lako se priprema ..
..slasno uživanje u kremastoj torti sa ukusom višanja...
..slasno uživanje u kremastoj torti sa ukusom višanja...
POTREBNO JE:
- 200g KEKSA
- 200g ČOKOLADE ZA KUVANJE
- 500g VIŠANJA
- 500 ml MLEKA
- 300g ŠEĆERA
- 2 KESICE ŽELATINA
- 400g ŠLAGA SLATKA PAVLAKA
- 400ml MLEKA
ZA DEKORACIJU:
- RENDANA ČOKOLADA
- VIŠNJE
PRIPREMA:
U manjoj posudi razmutiti 2 kesice želatina u 200ml mleka, i ostaviti da
nabubri- oko10 minuta.
Na vatru staviti posudu sa 300ml mleka i 300g šećera da provri, mešati
kašikom kako bi se šećer otopio.
U provrelom mleku dodati nabubreli želatin, kratko vratiti na vatri i
kuvati , paziti da mleko ne provre.
Mleko sa želatinom skloniti sa sporeta da se prohladi, kasnije staviti u zamrzivaču
da se dobro ohladi i stegne.
Zatim umutiti 400g šlaga sa 400ml mleka, izvaditi zamrznutu smesu od mleka.
Postepeno dodati stegnuti želatin u umuceni šlag , kašiku po kašiku uz
neprekidno miksanje mikserom.
Fil podeliti na tri jednaka dela:
U jedan deo fila dodati 200g izlomljenog keksa.
U drugi fil dodati 100 g rendane čokolade
Treći fil ostaje beo
Finalni deo:
Pripremiti okrugli kalup veličine prečnika 26cm.
Po dnu kalupa narendati 50g čokolade.
Po dnu kalupa narendati 50g čokolade.
Preko narendane čokolade staviti fil pomešan sa keksom
Zatim poredjati preko ocedjene višnje.
Preko višanja čokoladni fil, zatim opet red višanja i na kraju
prekriti belim filom.Tortu na kraju posuti rendanom čokoladom i ostaviti
u frižideru da odstoji 6-8h.
Najbolje je praviti danas za sutra, i ostaviti je celu noć da
Najbolje je praviti danas za sutra, i ostaviti je celu noć da
se hladi u frižideri kako bi se dobro stegla a ukusi sjedinili.
PRIJATNO!
PRIJATNO!