Претражи овај блог

недеља, 19. јул 2020.

PROJICE KAO SLANI MAFINI










Projice kao slani mafini...
Fine projice, mali slasni zalogaji..dva u jednom..
Izgledaju kao mafini, veoma su ukusni i dekorativni..ispunjeni su sirnim namazom i ukrašeni iseckanim povrćem..
Projice kao slani mafini, savršeni su za meze,za slavsku trpezu..rođendane ..žurke itd..

Potrebno je.
za 12 projice
-mera šače od jogurta

  • 4 jaja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša projenog brašna
  • 1 čaša belog brašna
  • 1 kesica parška za pecivo
  • malo soli-po svom ukusu


Sirni namaz:

  • 400g sitan sir
  • 100g majoneza
  • 100g kisele pavlake

Dekoracija:
  • 100g čajne kobasice(iseckane na šnite)
  • 1 paradajz( ili drugo povrće po svom izboru)
  • 1paprika - mogu masline crne ili zelene
  • 2 naprstaka origana ili peršuna(za posipanja mafina po vrhu).


Priprema:

  1. Mikserom umutite jaja penasto, dodajte čašu jogurta, čašu ulja, čašu projenog brašna, čašu mekog običnog brašna i jednu kesicu praška za pecivo..
  2. Kašikom lagano smesu izmešajte i sjedinite, onda isipajte smesu u kalupu za mafine.
  3. Projice pecite u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko 30 minuta dok blago ne porumene.
  4. Gotove projice izvadite iz rerne i ostavite sa strane da se ohlade.
  • Za to vreme dok se projice hlede priprmite sirni namaz.
  • U posudi sjedinite sve sastojke, sitan sir,majonez, kisela pavlaka, malo začinite origanom ili biberom sve po svom ukusu..ja volim origano jer me podseća na Grčku i leto ...
  • Pripremljeni fil od sira napunite špric sa nastavkom za ukrašavanje torte ,može sa špricom za tulumbe..
  • Ukrasite napunjenim špricom sa sirom projice po vrhu.
  • Dekorišite projice šnitom , čajne kobsice, ili kulena..šta želite po svom ukusu..
Po vrhu sirnog namaza mafina stavite malo iseckanog  paradajza, parike slatke ili ljute, ko šta voli..mogu masline po svom izboru ..ništa nećete pogrešiti samo će te projicama pospešiti ukus, izgledaće lepše..Pospite jedan do dva naprstaka origana ili peršuna...
Pripremljene mafine ostavite na hladnom u frižideru do posluženja..
Pijatno!









Нема коментара:

Постави коментар