Fine projice, mali slasni zalogaji..dva u jednom..
Izgledaju kao mafini, veoma su ukusni i dekorativni..ispunjeni su sirnim namazom i ukrašeni iseckanim povrćem..
Projice kao slani mafini, savršeni su za meze,za slavsku trpezu..rođendane ..žurke itd..
Potrebno je.
za 12 projice
-mera šače od jogurta
- 4 jaja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 1 čaša projenog brašna
- 1 čaša belog brašna
- 1 kesica parška za pecivo
- malo soli-po svom ukusu
Sirni namaz:
- 400g sitan sir
- 100g majoneza
- 100g kisele pavlake
Dekoracija:
- 100g čajne kobasice(iseckane na šnite)
- 1 paradajz( ili drugo povrće po svom izboru)
- 1paprika - mogu masline crne ili zelene
- 2 naprstaka origana ili peršuna(za posipanja mafina po vrhu).
Priprema:
- Mikserom umutite jaja penasto, dodajte čašu jogurta, čašu ulja, čašu projenog brašna, čašu mekog običnog brašna i jednu kesicu praška za pecivo..
- Kašikom lagano smesu izmešajte i sjedinite, onda isipajte smesu u kalupu za mafine.
- Projice pecite u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko 30 minuta dok blago ne porumene.
- Gotove projice izvadite iz rerne i ostavite sa strane da se ohlade.
- Za to vreme dok se projice hlede priprmite sirni namaz.
- U posudi sjedinite sve sastojke, sitan sir,majonez, kisela pavlaka, malo začinite origanom ili biberom sve po svom ukusu..ja volim origano jer me podseća na Grčku i leto ...
- Pripremljeni fil od sira napunite špric sa nastavkom za ukrašavanje torte ,može sa špricom za tulumbe..
- Ukrasite napunjenim špricom sa sirom projice po vrhu.
- Dekorišite projice šnitom , čajne kobsice, ili kulena..šta želite po svom ukusu..
Pripremljene mafine ostavite na hladnom u frižideru do posluženja..
Pijatno!
Нема коментара:
Постави коментар