Претражи овај блог

петак, 17. јул 2020.

SLATKA PITA SA VIŠNJAMA🍒🍒🍒











Najlepša slatka pita sa višnjama...sočna..profirno nakisela...ukusna je kao baklava...
Obavezno je treba probati...

Potrebno je.
  • 500g gotove kore
  • 4 jaja
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša prezle ili griza
  • 1kesica praška za pecivo


Sirup:

  • 3 čaše šećera
  • 4 šaše vode
  • mere čaša od jogurta

Priprema:

  • Višnjama iskoštičite koštice


  1. Prvo odvojite žumanca od belanaca
  2. Mikserom umutite belanca u čvrst sneg,  postepeno dodajte šećer kašiku po kašiku.
  3. U čvrsti šam od belanaca dodajte žumanac po žumanac uz neprestano miksanje miksera.
  4. Umućenoj smesi dodajte ostale sastojke: ulje, jogurt, prezle,vanilin šećer, prašak za pecivo.
  5. Smesu kašikom lagano izmešajte i sjedinite.(u maloj posudi odvojite oko4 kšike fila za premazivanje pite).


  • Kore odvojiti po tri kore i ostaviti sa strane.

Finalni postupak pripremanje pite:

  1. Na radnoj površini raširite jednu koru, sipajte po dve kašike fila, ravnomerno špatulom premažite koru, zatim odmah stavite drugu koru, takođe je premažete filom, onda ide treća kora koju isto premažete filom, zatim dole pri kraju uzduž kore poređajte višnje.
  2. Kore ispunjene filom i višnjama savijte malo sa bočne strane i čvrsto urolajte koru u rolat.
  3. Uvijene rolate pite složite u podmazan pleh.
  4. Postupak ponovite sa ostalim korama, sve dok imate fila, kora i višanja.
  5. Pitu po vrhu premažite filom koji ste odvojili i ostavili sa strane.
  6. Pecite pitu uzagrejanoj rernina180 stepeni oko 30 do 40 minuta dok pita blago ne porumeni.
  7. Gotovu pitu ostavite sa strane da se ohladi.

Sirup:

  • U šerpi sipajte šećer i vodu,kašikom izmešajte tečnost da se šećer otopi, kuvajte sirup da provri i nakon toga još 5 minuta trebao bi da vri.
  • Toplim sirupom prelijte pitu sa višnjama.
Pitu držite u frižideru, secite na parčad, služite je hladnu..
Prijatno vam bilo..
.. uživajte u njenom slatkom-profirnom ukusu pite sa vušnjama..





















Нема коментара:

Постави коментар