Претражи овај блог

понедељак, 22. јун 2020.

TOČAK PITA SA SIROM I SPANAĆEM












Točak pita sa sirom i spanaćem
Točak pita nastala jednog divnog jutra, spremila je za doručak.
Pitu spremila sam po svom ukusu i načinu , šta je bilo od namirnica u frižideru.
Točak pita je jednostavna, laka i brzo se priprema...tako da je pita na ovaj način veoma ukusna i dekorativana..
Mnogima se dopao njen izgled i ukus i naziv.....mnogi su odmah napravili pitu i uverili se u njen ukus..
Stvarno vam kažem ako su kore za pitu baš dobre, pita pripremljena na ovaj način biće veoma ukusna kao da je od domaćih kora...Svaka domaćica zna gde da nađe dobre kore za pitu..
Prijatno!
Potrebno je:
  • 500g gotovih kora
  • 300g sitan sir
  • 1 jaje
  • 100g kajmaka
  • 100g jogurta

Premaz za kore:
  • 100ml ulja
  • 200ml gazirane vode

Fil od spanaća:
  • 300g spanaća
  • 1 jaje
  • so

Priprema:
  • Kalup 28 cm premažite uljem ili obložite papirom za pečenje.
  1. U posudi sjedinite: sir, jaje,kajmak,jgurt   (tri kašike fila odvojite za spanać)
  2. Na radnoj površini raširite jednu koru, premažite je premazom a onda premažite fil od sira i kajmaka,u tankom sloju.
  3. Složene i filovane kore što tanje uvijte,  ne do kraja, jer na  kraju prve kore nastavite sa drugom korom, koju takođe isto premazujte premazom i filom.
  4. Kore spojene uvijte u rolat, savijte je u obliku puža.
  5. Savijenu koru stavite na sredini kalupa.
  6. Postupak je isti za ostale kore, radite sve isto dok imate fila i kora.
  7. Uvijene kore složite oko kruga puža, sa malim razmakom.
  8. U ostatak fila koji ste ostavili dodajte jaje, iseckani spanać spanać, posolite malo posvom ukusu.
  9. Fil lagano izmešajte kašikom i sjedinite, a zatim rasporedite između kora.
  10. Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko 30 minuta.
Napomena.
Pitu od gotovih kora slagala sam u kalupu za toru 28cm
Pita najbolje služiti uz domaće kiselo mleko , kiselu pavlaku, jogurt...
Pitu možete uveče složiti,, ostavite u frižideru  ili zamrzivaču i sutradan pecite..kad možete,
... uvek biće dobrodošla...




























Нема коментара:

Постави коментар