Posna i jednostavna za pripremu, pita je tako ukusna odmah se pojede..
Moja preporuka (slobodno dupla mera sastojaka za pitu) ovo je mala količina za jednu pitu koja je toliko dobra a tako ukusna..
Ukus pite od mlinaca sa prazilukom i krompirom podseća, kao na bakine kore koje je pekla na plotni na šporetu na drva...
Ako ne verujete probajte..
Pripremila sam vam video , pa možete da vidite kako sam pripremila pitu ..
Zapratite me na istagramu - @recepti_iz_mickine _kuhinje
Prijatno!
POTREBNO JE:
Za podlogu:
- 500g gotovi mlinci- (drugi put praviću kore sama)
- Pleh veličina -30x20cm
Nadev:
- 2 struka praziluka
- 2 srednja krompira
- so
- suvi biljni začin
- biber mleveni
- ulje
PRIPREMA:
- Omekšati kore -MLINCI
- Na vatri stavite vodu posoljenu sa malo soli da proključa.
- U vreloj vodi potapajte jednu po jednu koru (mlinci), držati nekoliko sekundi pa izvadite je rešetkastom kašikom iz vode , postupak ponovite sa ostalim korama.
Priprema nadeva:
- Praziluk nožem sitno iseckajte, krompir krupno izrendajte na rende.
- U tiganj sa uljem propržite praziluzka, malo da omekša, pa dodajte izrendani krompir.
- Na laganoj vatri dinstajte povrće sve zajedno da omekša oko 10 minuta, posolite po svom ukusu i začinite začinima.
Postupak ređanja pite:
- U podmazan kalup stavite jedan red kora -mlinci, zatim ravnomerno rasporedite po kori nadev od praztiluka i krompira.
- Ponovite postupak, složite drugi red kora mlinci , nadev i završite sa korom - mlincima.
- Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko 30 minuta, dok kora ne porumeni i poprimi zlatno žutu boju.
PRIJATNO!