- 1kg MALDIH TIKVICA
- 400 g JUNEĆE MLEVENO MESO
- 3 VEZICE MLADOG LUKA SREBRENJAKA(ili 2 glavice crnog luka)
- 2 PARADAJZA
- 2 KASIKE BRAŠNA
- PO UKUSU SOLI
- PO UKUSU BILJNI ZACIN
- 100ml ulja
PRIPREMA:
Tikvice oprati i viljuškom ih izrezbariti.Preseci ih na pola, pa kašcicom ih unutar izdubiti..
U posudu zagrejati ulje, zatim malo prodinstati tikvice sa svih strana na vrelom ulju.
Tikvice izvaditi iz posude i ostaviti sa strane dok se fil od mesa priprema
Mladi luka sitno naseckati, prodinstati ga na ulju. Dodati mleveno meso, dinstati sve
zajedno oko 15 minuta .Nadev od mesa posoliti , pobiberiti i začiniti pou ukusu, pa skloniti sa vatre.U posudu gde su se dinstale tikvice dodati oko 2 kašike ulja
i malo zagrejati, zatim u njemu dodati usitnjen paradajz na kockice.U prženom paradajzu
dodati brašno, promešati pa naliti vodom oko 1 čaše (200ml )skloniti sa vatre.
Gotovim nadevom napuniti tikvice, pa ih složiti u dubokoj posudi, preliti prelivom
od upržnog paradajza i brašna.
Tikvice punjene kuvati na vatri oko20 minuta. Zatim zagrejati rernu na 200c, pa tikvice zapeci
u rerni oko20 minuta.
NAPOMENA!
Tikvice služiti tople uz kiselo mleko ili kiselu pavlaku .
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар