Paša lokum kocke sa jagodama..
Fantastičan kolač kremasti sa keksom u kombinaciji sa voćem..
Pravila sam skoro paša lokum sa kokosom, sa plazmom, sada sam ga pravila sa Toto kesom, samo ću reći da je kolač divan, jednostavan, brz i veoma ukusan..mmm..
Kolač paša lokum kocke u bilo kom izdanju i kombinaciji da napravite biće samo još lepši i ukusniji...
Probajte...
SASTOJCI:
Za podlogu:
1 kutija Toto keksa
FIL:
1 l mleka
120g šećera
60g brašna
60g gustina
krem od toto keksa
100g čokolade za kuvanje
100g margarina
Za premazivanje:
200ml slatke pavlake
300g jagoda
PRIPREMA:
Predhodno sa toto keksa odvojite krem koji je namazan keks, zatim keks sameljite na mašini za mlevenje oraha.
Pripremite pleh od šporeta prečnika 40x34 cm. ravnomerno po njemu rasporedite mleveni keks.
U 200ml mleka razmutite mešavinu, brašno, gustin , bez grudvica, preostalo 800ml mleka stavite na vatri da provri.
Dodajte razmućenu mešavinu u provrelo mleko u tankom mlazu, mešajte nepresatno dok se masa ne počne zgušnjavati.
Gotovu masu skolonite sa vatre te dodajte, krem od toto keksa, izlomljenu čokoladu na kockice, i omekšali margarin.
Mešajte netrestano varjačom masu sve dok se ne otope sastojci i sjedine u finu kompaktnu kremu.
Odmah vrući fil isipajte ravnomerno preko raspoređenog keksa.
Ostavite pleh sa podlogom vrućim filom da se ohladi nekoliko sati od 3_4h.
Za to vreme jagode operite i iseckajte na komadiće.
Umutite čvrsto slatku pavlaku i napunite kesu za ukrašavanje sa nastavkom.
Ohlađenu podlogu isecite po želji na jednake kvadrate.
Na svaki kvadrat preko stegnute kreme istiskajte umućenu slatku pavlaku, zatim na jednom kraju kvadrata preko slatke pavlake stavite komadiće isečenih jagoda.
Pažljivo i lagano krajeve kocke ukrašene savijte u obliku lepeze.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар