Претражи овај блог

недеља, 23. фебруар 2020.

ŠEHEREZADA SA TURSKIM KEKSOM I KARAMELOM




 ŠEHEREZADA SA TURSKIM KEKSOM I KARAMELOM










Šeherezada ..božanstvena  kremasta torta sa ukusom karamela koji opija...
Torta kada dobro odstoji, tada se njeni ukusi spoje sjedine i postaje neodoljivog ukusa...Torta se ne peče , brzo se pravi što najbolje odgovara mamama koje rade da je začas naprave za svoju dečicu ...Torta je velika i izdašna, lepo se seču parčad da se nema gde pogrešiti..Tortu sam ishvalila.. ali verujte mi stvarno je dobra, ko ne voli torte kada je proba zavoleće je.. i tražiće parče više....
Prijatno!

POTREBNI SASTOJCI :

600g turskog keksa ili dve kutije keksa  sa čokoladnim punjenjem
1200ml mleka
10 kašike šećera
1 kesica vanilinog šećera
5 kesica pudinga od karamele
100g karamele bombona
1 margarin- omekšali na sobnoj temperaturi
200g šećera u prahu
500g šlaga
500ml gazirane vode


Priprema:


5 pudinga od karamela rastvorite u 200ml mleka.Ostatak 800ml mleka skuvajte sa 10 kašika šećera i jednu kesicu karamel bombona.
Kada je mleko provrelo spojite sa razmućenim pudingom i skuvajte fil do željene gustine.
Gotov fil sklonite sa vatre i pokrijte sa providnom folijom da se ne bi stvorila po površini fila potkorica.
Fil ostavite da se potpuno ohladi.

Margarin omekšali umutite sa šećerom u prahu, zatim ga spojite sa hladnim filom, dobro ga umutite.
Šlag 500g umutite sa gaziranom vodom, šlag podeliti na četiri dela
Fil podelite jednako na četiri dela

Na tacnu za tortu poređati prvi red keksa-bez umakanja u tečnost -
-zatim preko keksa premažite fil, potom preko fila umućeni šlag-
opet poređajte red keksa, preko keksa premažite fil preko fila premažite šlag-
-sve tako dok ima keksa i fila jednog i drugog
Tortu na kraju završite filom i šlagom .
Ukrasiti i dekorisati  po želji.
Tortu držati  na hldnom u frižideru do posluženja.










 










Нема коментара:

Постави коментар