Претражи овај блог

петак, 7. децембар 2018.

BRESKVICE




















POTREBNO JE:
  • 3 jaja
  • 200g šećera
  • 12 kašika ulja
  • 2 kašike mleka
  • 2 kesice vanilin šećer
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 500g brašna -T400

FIL-za punjenje breskvica
  • mrvice od breskvica
  • 4 kašika džema od šljiva-kajsija
  • 4kašike ruma

Za bojenje  breskvica
  • sok od narandže - ili voda
  • aroma od malina-ili aroma od jagoda
  • šećer u kristalu

PRIPREMA TESTO - za breskvice:

  • Žicom umutite jaja i šećer, dodajte ulje i mleko.Masu umutite i sjedinite.
  • Zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanilin šećer .
  • Rukom zamesite fino glatko testo koje se ne lepi za ruku.-ako vam se testo lepi za prste dodajte malo brašna.
  • Zamešeno testo ostavite u fižideru na 1h do 2h..
  • Testo izvaditi iz frižidera, podelite testo na dve jednake lopte.
  • Jedan deo lopte vratite u frižideru a drugu polovinu lopte formirajte u obliku valjka.



Valjak iseći na jednake delove- debljinu procenite sami..kao na slici..
 Zatim od svakog dela testa napravite male, jednake valjke...Takodje te male valjke isecite na male jednake delove..



 Delove testa oblikujte između dlanova u glatke kuglice iste veličine..


Četvrtasti pleh obložite masnim papirom za pečenje.
 Na papiru složite kuglice, poređajte ih sa malim razmakom, da vam se ne bi spojile prilikom pečenja.



Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni - 180 stepeni oko15minuta-da blago porumene.-Sve zavisi od vaše rerne kako peče i na kojoj temperaturi..





Gotove kuglice izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Kuglice izdubite po sredini sve dok može - vrhom oštog noža  ili kašičicom, pritom lagano ih držite sa palcem i kažiprstom kako vam nebi pukle..










Fil za punjenje kuglica
Dobijene mrvice pomešajte sa rumom, džemom od šljiva ili od kajsija Ovim nadevom punite  polutke kuglice, a zatim ih spajajte po dve..i formirajte breskvice

Za bojenje breskvica
 dve činije sa bojama...

U jednoj činiji sok-ili sirup od naranđže
U drugoj činiji 100ml vode pomešan sa ekstrat od maline ili jagoda

Uzmite jednu beskvicu, na brzaka umočite-prvo jednu stranu jedno dva do tri puta
 u činiju sa sokom od narandže,
 Zatim  drugu stranu breskvice umočite dva do tri puta u ekstrat od maline..

Breskvice  po pet-5,bojite i pripremite - ne više da vam se breskvice ne  od 5, da vam se ne osuše i ne možete da ih uvaljate u kristal šećer..

Obojene breskvice odložite na papirnom ubrusu da se ocede..
Zatim breskvice uvaljajte u sitniji šećer -kristal-

Napomena!
Breskvice  odložite u nekoj kutiji -poređajte dva reda a zatim pokrijte ih masnim papirom..
Breskvice  možete da zamrznete,  da ih imate dugo,dugo.
 Drugi način čuvanja breskvica, u limenoj ili kartonskoj kutiji..biće dugo sveže i mekane..
Breskvice što duže stoje , sve su lepše , meke i tope se u ustima, na stolu su  dekorativne, lepe i primamljive...
PRIJATNO!






























    














Нема коментара:

Постави коментар