POTREBNO JE:
- 3 jaja
- 200g šećera
- 12 kašika ulja
- 2 kašike mleka
- 2 kesice vanilin šećer
- 1 kesica praška za pecivo
- 500g brašna -T400
FIL-za punjenje breskvica
- mrvice od breskvica
- 4 kašika džema od šljiva-kajsija
- 4kašike ruma
Za bojenje breskvica
- sok od narandže - ili voda
- aroma od malina-ili aroma od jagoda
- šećer u kristalu
PRIPREMA TESTO - za breskvice:
- Žicom umutite jaja i šećer, dodajte ulje i mleko.Masu umutite i sjedinite.
- Zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanilin šećer .
- Rukom zamesite fino glatko testo koje se ne lepi za ruku.-ako vam se testo lepi za prste dodajte malo brašna.
- Zamešeno testo ostavite u fižideru na 1h do 2h..
- Testo izvaditi iz frižidera, podelite testo na dve jednake lopte.
- Jedan deo lopte vratite u frižideru a drugu polovinu lopte formirajte u obliku valjka.
Zatim od svakog dela testa napravite male, jednake valjke...Takodje te male valjke isecite na male jednake delove..
Delove testa oblikujte između dlanova u glatke kuglice iste veličine..
Četvrtasti pleh obložite masnim papirom za pečenje.
Na papiru složite kuglice, poređajte ih sa malim razmakom, da vam se ne bi spojile prilikom pečenja.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni - 180 stepeni oko15minuta-da blago porumene.-Sve zavisi od vaše rerne kako peče i na kojoj temperaturi..
Gotove kuglice izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Kuglice izdubite po sredini sve dok može - vrhom oštog noža ili kašičicom, pritom lagano ih držite sa palcem i kažiprstom kako vam nebi pukle..
Fil za punjenje kuglica
Dobijene mrvice pomešajte sa rumom, džemom od šljiva ili od kajsija Ovim nadevom punite polutke kuglice, a zatim ih spajajte po dve..i formirajte breskvice
Za bojenje breskvica
dve činije sa bojama...
U jednoj činiji sok-ili sirup od naranđže
U drugoj činiji 100ml vode pomešan sa ekstrat od maline ili jagoda
Uzmite jednu beskvicu, na brzaka umočite-prvo jednu stranu jedno dva do tri puta
u činiju sa sokom od narandže,
Zatim drugu stranu breskvice umočite dva do tri puta u ekstrat od maline..
Breskvice po pet-5,bojite i pripremite - ne više da vam se breskvice ne od 5, da vam se ne osuše i ne možete da ih uvaljate u kristal šećer..
Obojene breskvice odložite na papirnom ubrusu da se ocede..
Zatim breskvice uvaljajte u sitniji šećer -kristal-
Napomena!
Breskvice odložite u nekoj kutiji -poređajte dva reda a zatim pokrijte ih masnim papirom..
Breskvice možete da zamrznete, da ih imate dugo,dugo.
Drugi način čuvanja breskvica, u limenoj ili kartonskoj kutiji..biće dugo sveže i mekane..
Breskvice što duže stoje , sve su lepše , meke i tope se u ustima, na stolu su dekorativne, lepe i primamljive...
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар