Претражи овај блог

среда, 16. јануар 2019.

AROMATIČNO MESO SA KROMPIROM



POTREBNO JE :

  • 1kg svinjskog mesa od buta - ili junećeg mesa - u komadu
  • 3-4 čena belog luka
  • 3 glavice crnog luka



  • 1kašičica mlevene slatke paprike
  • 1/2 kašičice začina kari
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica crnog bibera - po ukusu
  • so po ukusu
  • 1 kašičica mešavina biljnog začina
  • nekoliko bibera u zrnu



  • 100g brašna-mekog
  •  5 kašike svinjske masti ili 100ml ulja
  • 500g krompira na kriške
  • 300ml vode


PRIPREMA:



  1. U činiji sa brašnom dodati sve začine: mlevenu papriku,  karija, kima, biber mleveni, co, biljni začin, biber u zrnu, kašikom izmešati i sjediniti.
  2. Meso iseći na veće komade kao za šnicle debljine prsta, svaki komad mesa lagano uvaljati u brašno pomešano sa začinima.
  3. Postupak ponoviti sve dok ima mesa.
  4. Tiganj zagrejati svinjsku mast, na vrelu mast zapeći komade mesa sa obe strane da uhvate koricu,(oko 1minut) malo sa jedne strane, okrenuti drugu stranu- na isti način ispeći ostalo meso.
  5. U zagrejani tiganj u kom se pržilo meso dodati kašiku svinjske masti, prodinstati crni luka izrezan na rebarca i beo luka sitno iseckan.(luka malo dinstati koliko da omekne)
  6. U pekaču ili tepsiji sipati distani crni luka na rebarca, zatim na luka poređati  komade prženog mesa ,krompir isečen na kriške poređati pored mesa  sve naliti sa 200ml vode.
  7. Tepsiju pokriti masnim papirom za pečenje, peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko sat vremena.
  8. Služiti toplo uz sezonsku salatu.


Prijatno!







Нема коментара:

Постави коментар