POTREBNO JE :
- 1kg svinjskog mesa od buta - ili junećeg mesa - u komadu
- 3-4 čena belog luka
- 3 glavice crnog luka
- 1kašičica mlevene slatke paprike
- 1/2 kašičice začina kari
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica crnog bibera - po ukusu
- so po ukusu
- 1 kašičica mešavina biljnog začina
- nekoliko bibera u zrnu
- 100g brašna-mekog
- 5 kašike svinjske masti ili 100ml ulja
- 500g krompira na kriške
- 300ml vode
PRIPREMA:
- U činiji sa brašnom dodati sve začine: mlevenu papriku, karija, kima, biber mleveni, co, biljni začin, biber u zrnu, kašikom izmešati i sjediniti.
- Meso iseći na veće komade kao za šnicle debljine prsta, svaki komad mesa lagano uvaljati u brašno pomešano sa začinima.
- Postupak ponoviti sve dok ima mesa.
- Tiganj zagrejati svinjsku mast, na vrelu mast zapeći komade mesa sa obe strane da uhvate koricu,(oko 1minut) malo sa jedne strane, okrenuti drugu stranu- na isti način ispeći ostalo meso.
- U zagrejani tiganj u kom se pržilo meso dodati kašiku svinjske masti, prodinstati crni luka izrezan na rebarca i beo luka sitno iseckan.(luka malo dinstati koliko da omekne)
- U pekaču ili tepsiji sipati distani crni luka na rebarca, zatim na luka poređati komade prženog mesa ,krompir isečen na kriške poređati pored mesa sve naliti sa 200ml vode.
- Tepsiju pokriti masnim papirom za pečenje, peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko sat vremena.
- Služiti toplo uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар