Претражи овај блог

недеља, 6. март 2022.

SULTANOVA SLATKA SARMA

 






Sultanova slatka sarma.. jednostavna krermasta poslastica..


POTREBNO JE:
Za podlogu:
  • 100g kokosa

  • 1l mleka
  • 120g šećera
  • 60g brašna
  • 60g gustina
  • 2kašike kakaa
  • 100g čokolade
  • 100g margarina
  • 200ml slatke pavlake


PRIPREMA:

  • Na plehu od šporeta ravnomerno pospite kokosovo brašno.
  • 800ml mleka sa šećerom stavite na vatri da provrije, u preostalih 200ml mleka umešajte brašno, gustin, kakao, izmešajte dobro da nema grudvica.
  • Sipajte razmućenu mešavinu u provrelo mleko sa šećerom uz neprestano mešajući varjačom, kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
  • Gotovu smesu skolonite sa vatre, odmah dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i maragrin, mešajte neprestano dok se ne otopi čokolada i maragarin, da se sve sjedini se u finu kremu.
  • Zatim vrelu smesu jednako rasporedite po plehu na kojem je predhodno posipan kokos.

SAVET!
(dok sipate krem šetajte posudom  gore dole,ravnomerno sve dok svu kremu ne isipate, zatim na kraju špatulom isipajte krem koji je u šerpi ostao, lagano zagladite kremu po površini ako ima neravnine)
NAPOMENA!
Ne vršite pritisak na kremu da je razvlačite jer će u tom slučaju lako da se krema pomeša sa kokosom.

  • Pleh sa kremom ostavite na hladnom da se ohladi i stegne kao puding.
  • Ja sam uveče pripremila krem i ostavila do ujutru da se dobro ohladi i stegne.
  • U posudu sipajte slatku pavlaku i mikserom izmiksjte.
  • Zatim isipajte umućenu pavlaku ravnomerno preko cele površine ohlađenog krema.
FINALNI POSTUPAK :
Motanje sarme:

  • Oštrim nožem isecite po dužini pleha na pola, zatim isecite po kraćoj strani na sredini pleha.
  • Sada nastavite da sečete trake po kraćoj starni pleha na željenu širinu traka .
  • Ja sam isekla na 12 traka, jedna polovina 6 traka i druga polovina 6 traka. 

  • Pomoću špatule odvojite pažljivo filovanu traku i zarolajte u rolnu.
  • Postupak ponovite sa ostalim filovanim trakama.

SAVET!
Treba biti pažljiv prilikom rolanja sarme jer je podloga poprilično nežna te može doći do pucanja.
Ako slučajno sarma prilikom motanja malo pukne samo je malo pospite sa kokosom i biće okej..
Gotove sarme složite na tacnu ostavite u frižideru da se ohladi kako bi  bile što ukusnije.
PRIJATNO!














Нема коментара:

Постави коментар