Američke palačinke najbolje do sada koje sam pravila...
Palačinke su meke i veoma slasne uz dodatak nekog voća i čokolade budu prave ameri palačinci..fine i preukusne..
Američke plačinke prave se od gušće smese umućenih jaja sa praškom za pecivo, a fora im je da budu male i debele.. puno slatke i sočne..
Ja sam im dodala višnje i prelila sa puno čokolade ..vi kako želite..uradite po svojoj želji...
Evo i slike palačinaca..opet sam pravila Američke palačinke i prelila sa voćem od kupina i čokolade..mmmm..mmnjami..
Potrebno je za 25 do 30palačinki
Evo i slike palačinaca..opet sam pravila Američke palačinke i prelila sa voćem od kupina i čokolade..mmmm..mmnjami..
Potrebno je za 25 do 30palačinki
- 2 jaja
- naprstak soli
- 3 kašike šećera
- 200ml mleka
- 2 kašike ulja
- 200g brašna
- 1kesica praška za pecivo
- 1kesica vanilin šećer
- 100g čokolade
- 1 kašika nutele ili eurokrema
- 100ml slatke pavlake
- 100ml umućene slatke pavlake
- Priprema:
- Napravite prvo čokoladni preliv a zatim pecite palačinke .
- Čokoladu i eurokrem otopite na laganoj vatri, dodajte slatku pavlaku.
- Mešajte kašikom da se sjedini čokolada sa slatkom pavlakom, paziti da ne provri.
- Čokoladnu glazuru poklopite i držite na toplom mestu.
- Mikserom umutitte slatku pavlaku i ostavite sa strane.
- Posebno odvojite žumanca od belanaca, belanca umutite u čvrst sneg.
- U drugoj posudi izmešajte viljuškom žumanca, dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, šećer , vanilin šećer,so, mleko i ulje.
- Zatim smesu spojite sa umućenim belancima.
- Na laganoj vatri zagrejte tiganj, sipajte smesu malom kutlačom oko 40ml na zagrejani tiganj da palačinke budu prečnika 10cm.
- Kada se na palačinke pojave sitni mehurići špatulom okrenute i pržiti drugu starnu palačinke.. mnogo kraće pecite drugu stranu nego prvu.
- Pecite oko pola minuta do 1 minuta sa jedne i sa druge strane.
- Gotove palačinke složite jednu na drugu, predhodno svaku palačinku premažite čokoladnim prelivom, po vrhu stavite maline .
- Palačinke služite uz umućenu slatku pavlaku..uz ledenu poslasticu...sladoled.
- Savet!
- Palačinke pecite na laganoj temperaturi da bi zadržale lepu nežnu žutu boju.
- Smesa za palačinke treba biti gušće strukture, nikako ne mešajte smesu kašikom, da se smesa nebi razrediila .
- Tiganj teflonski nije potrebno premazivati, možete na početku prženja malo premazti margarinom ili uljem...Kasnije kada se tiganj zagreje palačinke će se super peći.
- Pecite palčinke po jednu ili po dve do tri i četiri, zavisi sve od veličine vasag tiganja..
Ove američke palačinke pravila sam male veličine malog prečnika , mera za smesu bila mi je obična kašika....Zbog nedostatka preliva napravila sam preliv sa čokoladom koju sam otopila sa malo mleka, šećera i ulja..
Нема коментара:
Постави коментар