Претражи овај блог

субота, 26. март 2022.

PRAVE AMERIČKE PALAČINKE







Američke palačinke najbolje  do sada koje sam pravila...
Palačinke su meke i veoma slasne uz dodatak nekog voća i čokolade budu prave ameri palačinci..fine i preukusne..
Američke plačinke prave se od gušće smese umućenih jaja sa praškom za pecivo, a fora im je da budu  male i debele.. puno slatke i sočne..
Ja sam im dodala višnje i prelila  sa puno čokolade ..vi kako želite..uradite po svojoj želji...

Evo i slike palačinaca..opet sam  pravila Američke palačinke i prelila sa voćem od kupina i čokolade..mmmm..mmnjami..

Potrebno je  za 25 do 30palačinki

  • 2 jaja
  • naprstak soli
  • 3 kašike šećera
  • 200ml mleka
  • 2 kašike ulja
  • 200g brašna
  • 1kesica praška za pecivo
  • 1kesica vanilin šećer
Čokoladni preliv:
  • 100g čokolade
  • 1 kašika nutele ili eurokrema
  • 100ml slatke pavlake
  • 100ml umućene slatke pavlake
  • Priprema:

  • Napravite prvo čokoladni preliv a zatim pecite palačinke .

  • Čokoladu i eurokrem otopite na laganoj vatri, dodajte slatku pavlaku.
  • Mešajte kašikom da se sjedini čokolada sa slatkom pavlakom, paziti da ne provri.
  • Čokoladnu glazuru poklopite i držite na toplom mestu.
  • Mikserom umutitte slatku pavlaku i ostavite sa strane.
  1. Posebno odvojite žumanca od belanaca, belanca umutite u čvrst sneg.
  2. U drugoj posudi izmešajte viljuškom žumanca, dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, šećer , vanilin šećer,so, mleko i ulje.
  3. Zatim smesu spojite sa umućenim belancima.
  4. Na laganoj vatri zagrejte tiganj, sipajte smesu malom kutlačom oko 40ml na zagrejani tiganj da palačinke budu prečnika 10cm.
  5. Kada se na palačinke pojave sitni mehurići špatulom okrenute i pržiti drugu starnu palačinke.. mnogo kraće pecite drugu stranu nego prvu.
  6. Pecite oko pola minuta do 1 minuta sa jedne i sa druge strane.
Dekoracija palačinki.

  • Gotove palačinke složite jednu na drugu, predhodno svaku palačinku premažite čokoladnim prelivom, po vrhu stavite maline .
  • Palačinke služite uz umućenu slatku pavlaku..uz ledenu poslasticu...sladoled.
  • Savet!

  • Palačinke pecite na laganoj temperaturi da bi zadržale lepu nežnu  žutu boju.
  • Smesa za palačinke treba biti gušće strukture, nikako ne mešajte smesu kašikom, da se smesa nebi razrediila .
  • Tiganj teflonski nije potrebno premazivati, možete na početku prženja malo premazti  margarinom ili uljem...Kasnije kada se tiganj zagreje palačinke će se super peći.
  • Pecite palčinke po jednu ili po dve do tri i četiri, zavisi sve od veličine vasag  tiganja..







Ove američke palačinke pravila sam male veličine malog prečnika , mera za smesu bila mi je obična kašika....Zbog nedostatka preliva napravila sam preliv sa čokoladom koju sam otopila sa malo mleka,  šećera i ulja..
 Slike ovih palačinaca morla sam da dodam u albumu da vam dočaram kako su izgledale.!Mnjam...mmm..








Нема коментара:

Постави коментар