Претражи овај блог

четвртак, 5. мај 2022.

SEMIFREDDO SA PLAZMOM I MALINAMA








Semifreddo osvežavajuća letnja poslatica..u slatkoj kombinciji..bele čokolade...plazme..maline...Savršena poslastica za sva čula...koja može da se pravi od raznog voća, maline,jagode,kupine,borovnice i td.
Inače Semifreddo je smrznuta poslastica slična sladoledu koja se uglavnom pravi od žumanca,pavlake,šećera,čokolade uz dodatak bobičastog i koštunjavog voća...




POTREBNI SASTOJCI:
4 jaja
4 kašike šećera
200g bele čokolade
500g slatke pavlake
200g keksa plazme
100g malina

Priprema.
Odvojite belanca od žumanaca- belanca ostvite sa strane i iskoristite i napravite puslice ili što šta po vašoj želji.

Mikserom umutite žumanca sa šećerom da pobele.

Umućena žumanca stavite na pari da se kuvaju-  primer: stavite veću šerpicu sa vodom i zagrejte vodu do ključanja ,zatim smanjite temperaturu vatre te stavite posudu sa umućenim žumancima.

Varjačom neprekidno mešajte masu oko5 minuta a nakon toga stavite belu čokoladu izlomljenu na kockice,.
 Posudu sklonite sa vatre dovoljno je  da se čokolda otopi, mešajte varjačom dok se čokolada ne otopi i sjedini sa žumancima.

Umutite slatku palaku, te dodajte smesu od žumanaca sa belom čokoladom, lagano izmešajte i sjedinite smesu.
Keks plazmu izlomite na sitnije komadiće. za kasnije sa strane odvojite 2 kašike izlomljenog keksa.

Pravougaonu posudu 11x21cm obložite prozirnom steč folijom ili kesom- može i neka druga posuda koju imate i  obična najlonska kesa , nije problem.

POSTUPAK REDOSLEDA:
BELI I ŽUTI FIL:
Fil beli sa slatkom pavlakom i belom žokoladom podelite na dva jednaka dela, u jedan satvite komadiće keksa plazme i izmešajte, a drugi deo ostaje žuti.

Na dno kalupa pospite izlomljene komadiće plazma keks, a zatim preko isipajte polovinu belog fila od slatke pavlake,te poređajte sveže maline (mogu i smrznute maline) drugi žuti fil sa plazmom isipajte preko malina i ravnomerno rasporedite .

Na kraju poslasticu pokrijte krajevima prozirne folije.
Semifreddo ostavite u zamrzivaču 5-6 sati da odstoji a najbolje je da ostavite da prenoći i sutradan se
 sladiti.
Ohlađeni semifreddo okrenuti na tacni, zatim ukrasiti malinama, ili umućenom slatkom pavlakom i posuti keksom.. po vašoj želji... .
Savet.
Pre sečenja  semifredda na šnite nož potopite u vreloj vodi a zatim sečite šnite.
Prijatno!












































Нема коментара:

Постави коментар