Salata može kao prilog, jer slaže uz sve..kao predjelo, dobro ide uz meso i sva vrsta pečenja...
Celer salatu pravim je često, volim ovakve vitaminske salate koje krepe i osvežavaju.. sada je bila jedna vrsta salata na našoj slavskoj trpezi..
Gostima na slavi dopala se puno...pitali za recept..ja evo zabeležila je neka se nađe...
NAPOMENA!
Sastojci za celer salatu ovde sam ispisala duplu meru jer sam je pravila za slavu, inače kada salatu pravim za nas za 4 do 6 osoba, onda pravim je od pola mere sastojaka.
Probajte je divna je salata i veoma zdrava...
POTREBNI SASTOJCI:
- 1 veći koren celera
- 2 jabuke nakisele
- 2 šargarepe
- 180ml milerama
- 180ml kisele pavlake
- 100 g prepečenih oraha
- 2 kašike mlevenih oraha
- peršun sveži naseckani-3 grančice
- sok od jednog limuna
- biber sveži mleveni
- so
PRIPREMA:
- Očistite celer, šargarepu, jabuku oljuštite i očistite od semenki.
- Orahe prerpecite, nožem ih grubo iseckajte i usitnite na nejednake komadiće, odvojite za dve kašike mlevenih oraha.
- U većoj posudi narendajte koren celera, šargarepu, jabuke, zatim dodajte prepečene i mlevene orahe, milerama i kiselu pavlaku, dodajte sveži seckani peršun.
- Salatu prelijte isceđenim sokom limuna, začinite svežim mlevenim biberom i posolite.
- Varjačom sastojke za salatu izmešajte i sjedinite.
- Pripremljenu salatu ostavite u frižideru da se ohladi i sjedini svoje ukuse ..
Нема коментара:
Постави коментар