Претражи овај блог

уторак, 8. новембар 2022.

VOĆNE PRINCES KROFNE




Voćne princes krofne veoma ukusne, kremaste i lepe,,u bilo kojoj voćnoj kombinaciji..da li sa višnjama ili sa malinama.. jednako su dobre i ukusne voćne princeze...Princes krofnice neodoljivo osvežavaju i slade ..Probajte ih !



PRIPREMA:
  • 4 do 5 jajeta
  • 250ml vode 
  • 125ml ulja
  • 150g brašna
  • prstohvat soli
  • 3 ravne kašičice šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
FIL OD VANILE:
  • 1l mleka
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 12 kašika šećera
  • 100g slatke pavlake
  • 125g margarina
FOĆNI FIL:
  • 200g višanja
  • 100ml soka od višanja
  • 3 kašike gustina
fil od malina
  • 200g maline
  • 100ml vode ili soka od malina
  • 2-3 kašike gustina
  • 150g šlag kreme
  • 200ml gazirane vode
PRIPREMA:
Smesa za krofne
  • U odgovarajucoj posudi sipajte vodu, ulje, šećer i so , stavite da provri.
  • Sklonite posudu sa ringle, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, zatim promešajte varjačom, sjedinite da se dobije fina kompaktna glatka smesa. Vratite posudu sa smesom da se još malo na laganoj vatri  masa zgusne.(uz neprestano mešanje varjačom)
  • Sklonite smesu sa vatre,  ostavite da se potpuno ohladi.
  • U hladnoj smesi dodajte postepeno jaja,jedno po jedno jaje, mikserom lagano mešajte da se sjedini u kompaktnu masu.
  • Špric za tulumbe napunite pripremljenom smesom. pa istisnite male kuglice nejednakog oblika na pleh obložen pek papirom za pečenje.
  • Formirane krofnice pecite u zagrejanoj reni na 200c oko30 minuta.
  • Rernu ne otvarajte dok se peku krofnice da ne bi spale.
  • Kada jako porumene isključite rernu i ostavite tako da stoje oko 5 minuta, pa ih onda izvadite iz rerne.
FIL:
  • U posudi većoj sipajte 800ml mleka,šećer, stavite da provri, udrugoj posudi sipajte puding u preostala 200ml mleka izmešajte mešavinu  pudinga od vanile.
  • Mešavinu pudinga sipajte u proključalo mleko, neprestano mešajte da se izjednaci mešavina sa mlekom, kuvajte dok se masa od pudinga ne skuva i zgusne, zatim skuvani puding sklonite sa vatre  da se  ohladi.
  • U hladan puding dodajte i umešajte pola margarina, zatim dodajte umućenu slatku pavlaku, fil izmiksajte dobro i sjedinite.
Vocni fil,
  • Višnje očistiti od koštica. Očišćene višnje, šećcer i vodu stavite da provri.
  • Gustin rastvoritieu malo vode, izmešajte kašikom da nema grudvica, zatim mešavinu umešajte u provrele višnje, kuvajte uz neprestano mešanje  dok se voćni žele ne zgusne.
  • Ostavite da se voćni fil  malo ohladi.
FINALNI POSTUPAK:
  • Krofne reckastim nožem isecite kapice pri vrhu, napunite  spric za tulumbe sa trećinom fila od vanile a zatim odozgo stavite kašičicu voćnog fila od višanja ili malina..
  • Princes krofnice ukrasite umućenim šlagom, zatim vratite isečene kapice preko šlaga, po vrhu krofnica pospite šećer u prahu.


 NAPOMENA!
Vocni fil moze biti od drugog voća,  od jagoda malina,borovnica, kupina itd. Pravila sam princes krofnice nedavno  sa malinama. Malo sam izmenila redosled.Sada sam stavila prvo fil od vanile, pa onda voćni fil a zatim preko šllag,  zatim sam na kraju krofnice po vrhu posipala sa šećerom u prahu .Predhodne princeze filovane su prvo voćnim filom a zatim vanila kremom, zatim kapica pa oda ukrašene šlagom.....Visnje  i ostalo voće kada nema sveže može i smrznuto ...

PRIJATNO!






















Нема коментара:

Постави коментар