BRZE DOMACE TORTILJE
POTREBNO JE:
300g BRASNA T-400
1/2 KASICICE SOLI
4 KASIKE MASLINOVOG ULJA
180 ml VODE
PRIPREMA:
U sudu za mesenje testa, prosejati 300g brasna, u sredinu napraviti udubljenje
pa dodati pola kasicice soli i 4 kasike maslinovog ulja pa ga zamesiti sa 180ml vode.
Testo izruciti na radnu povrsinu posutu brasnom i dobro ga izraditi sve dok testo
ne postane glatko i ne lepi se za ruke.
Ako je potrebno dodavati brasno.
Zameseno testo ostaviti da odmara oko 10 minuta.
Testo podeliti na 10 malih loptica skoro iste velicine.Na radnu povrsinu posuti
brasno, i oklagijom razvuci svaku lopticu u tanku tortilju.(velicine plitkog tanjira).
Tortilje peci na umerenoj temperaturi u podmazanom plehu sa vrlo malo ulja, oko minut
sa jedne strane pa okrenuti drugu staranu, sve dok blago ne porumeni.
(kuhinjski ubrus potopiti u malo ulja i tako podmazivati tiganj).
NAPOMENA!
Tortilje drzati u kesi ili pokriti krpom da bi bile meke do posluzenja.Napravljene tortilje
se mogu drzati u hladnjaku, i uzimati po potrebi, samo sto tada tortilju treba zagrejati malo
u vrelom tiganju.Uvek kada pozelite tortilju, mirisljavu, izvaditi i filovati po zelji.
Ja sam ovaj put izabrala fil od povrca, zacinjenu, paradajznicnu sa pilletinom i majonezom.
Fantastican ukus koji vas tera da jos jednu pojedete.