PITA SA TIKVICAMA
POTREBNO JE:
5 KOMADA MANJIH TIKVICA
5JAJA
250g KACKAVALJA
7 KASIKA GRIZA
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO
3 KASIKA ULJA
3 KASIKA BRASNA
1 KASICICA SOLI
3 GRANCICE SVEZEG PERSUNA
PRIPREMA:
Tikvice ocistiti, krupno ih izrendati pa ih posoliti i ostaviti da puste svoj sok.
Kackavalj krupno izrendati.
Belanca odvojiti od zumanaca i umutiti u cvrst sneg.Tikvice ocediti, pa ih sjediniti
sa zumancima, kackavaljem,grizom i snegom od belanaca.
Zatim sve posoliti, dodati prasak za pecivo i promesati drvenom varjacom da
se masa izjednaci i sjedini.
Predhodno zagrejati rernu na 200c.Polovinu smese izruciti u duguljastom oblozenom
kalupu precnika 11x39cm.
Sloziti po smesi dve grancice svezeg persuna, zatim preliti preko ostatkom smese,
varjacom smesu poravnati ravnomerno u kalupu.
Pitu po vrhu posipati semenke susama i lana.
Pitu peci 30 minuta na 200c, dok ne porumeni.
Pecenu pitu ostaviti da se prohladi , a posle je seci na kocke ili snite.
Pitu sluziti za dorucak ili veceru sa kiselim mlekom ili uz sezonsku salatu
Ko je ljubitelj tikvica pita je veoma lgana i niskokaloricana , ne moze joj se odoleti.
NAPOMENA- moze u pitu bez dodatka persuna.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар