MLADI GRASAK SA SVINJSKIM
VRATOM I KROMPIRICIMA
POTREBNO JE:
500 g MLADOG GRASKA
1kg SVINJSKOG VRATA
7-8 KROMPIRICA MLADIH
3 SARGAREPE
1 GLAVICA CRNOG LUKA
2 STRUKA MLADOG LUKA
2 PAPRICICE-MOZE SLATKA PAPRIKA
3 CENA BELOG LUKA
100ml ULJA
1 KASICICA SUVOG ZACINA
3 KASIKE BRASNA
1 KASICICA MLEVENE PAPRIKE
PO UKUSU SO
PRIPREMA:
Svinjski vrati izlupati tuckom za meso sa jedne i sa druge strane , posoliti i pobiberiti ga.
U tiganju zagrejati ulje, snicle svinjskog vrata proprziti s jedne strane i druge strane
da blago porumene.
Povrce pripremiti, ocistiti i isedkati crni luk, sargarepu ogliti i iseci celu na polutke i nekoliko delova.Beli luk ceo cen ocistiti i izgnjeciti ga malo.
U posudu zagrejati ulje, dodati povrce poklopiti i dinstati da omeksa povrce.
Zatim u dinstanom povrcu dodati mlade krompirice i mladi grasak, sve zajedno dinstati na umerenoj temperaturi oko 30minuta.
Kada je grasak omeksao, zaciniti ga, posoliti. dodati 2 kasike
brasna i kasicicu mlevene paprike.Lagano sve promesati varjacom i naliti vodom da ogrezne.
Na kraju poredjatii u posudu sa povrcem snicle svinjskog vrata.
Poklopiti posudu sa mesom i graskom, vratiti nazad i kuvati jos30 minuta.
NAPOMENA!
Mladi grasak je po starom receptu koje ja pravim dugo niz godina.
Grasak moze se pripremiti sa piletinom i junetinom, ukusan je bez obzira
skojim mesom se priprema.
U porodici ga svi obozavaju i vole kada se ovako spremi.Kada prodje vreme mladog
graska, moze se jelo pripremiti sa smrznutim graskom, i tada jelo ne menja svoj ukus
tada krompir dodati isecen na polutke.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар