Претражи овај блог

субота, 10. јун 2017.

MLADI GRASAK SA SVINJSKIM VRATOM I KROMPIRICIMA

 

                       MLADI GRASAK SA SVINJSKIM

                         VRATOM I  KROMPIRICIMA




POTREBNO JE:
500 g MLADOG GRASKA
1kg SVINJSKOG VRATA
7-8  KROMPIRICA MLADIH
3     SARGAREPE
1 GLAVICA CRNOG LUKA
2 STRUKA MLADOG LUKA
2 PAPRICICE-MOZE SLATKA PAPRIKA
3 CENA BELOG LUKA
100ml ULJA
1 KASICICA SUVOG ZACINA
3 KASIKE BRASNA
1 KASICICA MLEVENE PAPRIKE
PO UKUSU SO

PRIPREMA:

Svinjski vrati izlupati tuckom za meso sa jedne i sa druge strane , posoliti i pobiberiti ga.
U tiganju zagrejati ulje, snicle svinjskog vrata proprziti s jedne strane i druge strane
 da blago porumene.


Povrce pripremiti, ocistiti i isedkati crni luk, sargarepu ogliti i iseci celu na polutke i nekoliko delova.Beli luk ceo cen ocistiti i izgnjeciti ga malo.

U posudu zagrejati ulje, dodati povrce poklopiti i dinstati da omeksa povrce.
Zatim u dinstanom povrcu dodati mlade krompirice i mladi grasak, sve zajedno dinstati na umerenoj temperaturi oko 30minuta.


Kada je grasak omeksao, zaciniti ga, posoliti. dodati 2 kasike
brasna i kasicicu mlevene paprike.Lagano sve promesati varjacom i naliti vodom da ogrezne.
Na kraju poredjatii u posudu sa povrcem  snicle svinjskog vrata.

Poklopiti posudu sa mesom i graskom, vratiti nazad i kuvati jos30 minuta.

NAPOMENA!
Mladi grasak je po starom receptu koje ja pravim dugo niz godina.
 Grasak moze se pripremiti sa piletinom i junetinom, ukusan je bez obzira
 skojim mesom se priprema.
U porodici ga svi obozavaju i vole kada se ovako spremi.Kada prodje vreme mladog
 graska, moze se jelo pripremiti sa smrznutim graskom, i tada jelo ne menja svoj ukus
 tada krompir dodati  isecen na polutke.
PRIJATNO!




                                                                                                                     


                                                                                                                             
















Нема коментара:

Постави коментар