Претражи овај блог

среда, 28. јун 2017.

BRZE DOMACE TORTILJE

                             BRZE DOMACE TORTILJE


POTREBNO JE:

300g BRASNA T-400
1/2 KASICICE SOLI
4 KASIKE MASLINOVOG ULJA
180 ml VODE

PRIPREMA:

U sudu za mesenje testa, prosejati 300g brasna, u sredinu napraviti udubljenje
 pa dodati pola kasicice soli i 4 kasike maslinovog ulja pa ga zamesiti sa 180ml vode.


Testo izruciti na radnu povrsinu posutu brasnom i dobro ga izraditi sve dok testo
 ne postane glatko i ne lepi se za ruke.

Ako je potrebno dodavati brasno.

Zameseno testo ostaviti da odmara oko 10 minuta.

Testo podeliti na 10 malih loptica skoro iste velicine.Na radnu povrsinu posuti
brasno, i oklagijom razvuci svaku lopticu u tanku tortilju.(velicine plitkog tanjira).

Tortilje peci na umerenoj temperaturi u podmazanom plehu sa vrlo malo ulja, oko minut
sa jedne strane pa okrenuti drugu staranu, sve dok blago ne porumeni.
(kuhinjski ubrus potopiti u malo ulja i tako podmazivati tiganj).


NAPOMENA!
Tortilje drzati u kesi ili pokriti krpom da bi bile meke do posluzenja.Napravljene tortilje
se mogu drzati u hladnjaku,  i uzimati po potrebi, samo sto tada tortilju treba zagrejati malo
u vrelom tiganju.Uvek kada pozelite tortilju, mirisljavu, izvaditi i  filovati  po zelji.
Ja sam ovaj put izabrala fil od povrca,  zacinjenu, paradajznicnu sa pilletinom i majonezom.
Fantastican ukus koji vas tera da jos jednu pojedete.














Нема коментара:

Постави коментар