INTERGRALNE LEPINJE
SA JOGURTOM
POTREBNO JE:
200ml JOGURTA GUSTOG
100g INTERGRALNOG BRASNA
100g RAZENOG BRASNA
2 KASIKE MASLINOVOG ULJA
1 KASIKA SOLI
1/2 KASICICE SODE BIKARBONE
PRIPREMA:
Rernu zagrejati na 200C, zajedno sa plehom za pecenje, dok se lepinje pripreme.
U vanglicu za mesenje dodati brasno intergralno i razeno.U sredini brasna
dodati 200ml jogurta gustog, kasiku soli i 2 kasike maslinovog ulja.
Rukom promesati i zamesiti testo.Testo izruciti na pobrasnjenoj povrsini i opet
ga izraditi u glatko testo.Testo podeliti na 12 loptica, svaku lopticu rastanjiti rukom u tanku lepinju.
Iz sporeta izvaditi vruc pleh , podmazati ga maslinovim uljem, zatim poredjati formirane
lepinje i premazati ih maslinovim uljem.
Peci lepinje u zagrejanoj rerni oko15 minuta, bez otvaranja rerne.
Gotove lepinje izvaditi iz sporeta, poprskati malo vodom i uviti u krpu.
Lepinje ostaviti tako da malo odstoje kako bi bile meke i hrskave.
NAPOMENA!
Svaku lepinju pre pecenja ukrasiti linijama na kvadratice- drvenom varjacom
-lagano pritiskajuci testo.slika br-2
Нема коментара:
Постави коментар