BELA PILECA CORBICA
POTRBNO JE:
300g PILECEG BELOG MESA -bez kostiju
1-5 VODE
1 GALVICA CRNOG LUKA
1 SARGAREPA
50 g CELERA
1 KASIKA BRASNA
3 KASIKE ULJA
1 ZUMANCE
3 KASIKE KISELE PAVLAKE
1 KASIKA BILJNOG ZACINA
SO PO UKUSU
BIBERA PO UKUSU
2 KASIKE SOKA OD LIMUNA-SVEZE
3 GRANCICE PERSUN LIST-svezeg
PRIPREMA:
Glavicu crnog luka iseci na sitnije kockice i dinstati na vrelom ulju.
Sargarepu oguliti i iseci na tanke krugove, dodati je u luk i zajedno dinstati dok ne
omeksaju luk i sargarepa.
Pilece belo meso nozem iseckati na sitnije komadice, i spojiti sa dinstanim povrcem.
Sve zajedno jos malo dinstati dok piletina ne pobeli i ne ispusti visak vode.
Zatim posuti punu kasiku brasna, izmesati i naliti toplom vodom.
Corbicu poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi oko 40 minuta.
Na kraju dodati zacine i persunov list.
Kada je corbica provrela sa zacinima, skloniti je sa vatre i dodati zumance i kiselu pavlaku.
Umutiti zumance i kiselu pavlaku, sipati malo corbe, razmutiti i preliti je u corbicu.
Zatim dodati limunov sok izmesati corbicu.
Sluziti se toplom corbicom . Pileca bela corbica je prava vitaminska bomba
koja krepi i oporavlja organizam.
PRIJATNO!