Kolač sa pudingom i keksom jedna brza poslastica za koje ne treba puno znanja i veštine.Kolač može svako da napravi kad želi i kad hoće da se zasladi.Za decu odličan slatkiš, i za goste kad vam dodju nenajavljeni, prava slatka poslastica.
U kolač može se dodati i drugo voće osim višanja, maline, kupine itd.
Sve jedno koje će te voće dodati, ali sa višnjama je najbolji..ima slatki profirni ukus...
kolač je jednostavan i veoma ukusan... brzo se priprema, još brže se pojede.
Keks osim piškota može bilo koji mlečni keks.
Opet sam pravila ovaj divan kolač.
Samo sam sada povećala malo sastojke, postupak pripreme je isti:
- 1l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 1 margarin
- 400g piškota + 10-ak piškota za podlogu
- 300g višanja
Žele od višanja:
- 200g otkoštičene cele višnje
- 50ml vode
- 100g šećera
- 2 kašike gustina
- 50ml vode
još+
- 200ml šlag
- 150ml mleka
na kraju:
- 100g višanja
PRIJATNO!
POTREBNO JE:
- 200g PIŠKOTA
- 750ml MLEKA
- 2 KESICE PUDINGA OD VANILE
- 10 KAŠIKA ŠEĆERA
- 2 KAŠIKE GUSTINA
- 250gr MARGARINA
- VIŠNJE 200gr
VOĆNI ŽELE:
- 200gr VIŠANJA
- 100gr ŠEĆERA
- 100gr VODE
DEKORACIJA:
- 2 KESICE ŠLAGA
- 100ml MLEKA
- 100gr VIŠANJA
PRIPREMA:
- Višnje otkoštičiti od koštica.Odvojiti višnje za kolač i dekoraciju, ostale višnje izblendirati u blenderu ili štapnim mikserom
Voćni žele:
- U manju posudu staviti da proključa voda, šećer i voćna kaša od višanja.Kuvati dok se šećer ne otopi.
- Mleko staviti na vatri da proključa.
- Malo mleka predhodno odvojiti , u njemu razmutiti 2 kesice pudinga od vanile sa 8 kašika šećera i 2 kašike gustina.
- U provrelo mleko umešati mešavinu od gustina i pudinga od vanile.
- Mešati neprekidno na umerenoj temperaturi sve dok se puding masa ne zgusne.
- Puding skloniti sa vatre, dodati omekšali margarin.Mešati varjačom sve dok se ne istopi i sjedini sa pudingom.
- U puding masu dodati 200g izlomljene piškote, promešati lagano.
- Pravougaoni kalup obložiti prozirnom folijom. Isipati polovinu toplog pudinga sa keksom, posuti otkoštičene višnje, pa opet puding sa keksom, zatim na kraju završiti sa višnjom.
- Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne.
- Zatim hladan kolač okrenuti na tacni, po vrhu kolač preliti toplim želeom od višanja
- Umutiti 2 kesice šlaga sa mlekom i dekorisati kolač.Po vrhu šlaga kolač ukrasiti višnjama
- Kolač vratiti na kratko u frižider da se još malo ohladi i stegne, kasnije seći i služiti se.
Sladite se i uživajte u brzom kolaču od pudinga...
NAPOMENA!
U kolač može se dodati i drugo voće osim višanja, maline, kupine itd.
Sve jedno koje će te voće dodati, ali sa višnjama je najbolji..slatko profirni ukus...
kolač je jednostavan i veoma ukusan... brzo se priprema, još brže se pojede.
Keks osim piškota može bilo koji mlečni keks.
Opet sam pravila ovaj divan kolač.
Smo sada povećana količina:
1l mleka
3 pudinga od vanile
1 margarin
400g piškota + 10-ak piškota za podlogu
300g višanja
Žele od višanja:
200g otkoštičene cele višnje
50ml vode
100g šećera
2 kašike gustina
50ml vode
još+
200ml šlag
150ml mleka
na kraju:
100g višanja
PRIJATNO!