Slane poslastice koje krase svaku slavsku trpezu ..i bez koje se ne može..
Među njima je veoma ukusna slana torta od tost hleba koja se ne peče ..Slana torta je brza i veoma laka za pripremu..
Neodoljiv ukus mekog tosta u spoju sa majonezom, pavlakom, kiselih krastavčiċa i ajvara..
Neodoljiv ukus mekog tosta u spoju sa majonezom, pavlakom, kiselih krastavčiċa i ajvara..
Šta od toga ima lepše..
Prijatno!
Potrebno je:
Potrebno je:
- 16 parčeta tost hleba
- 250g kisele pavlake
- 250g majoneza
- 150g pilećeg parizera
- 100g sira
- 2 kisela krastavčića
- 3 kuvana jajeta
- 1 kašika ajvara
- 100g kačkavalja
Priprema:
- U činiju dodajte kiselu pavlaku i majonez, kašikom dobro sjedinite..
- Ostavite 4kašika za kasnije da se premaže torta.
- Umućenu pavlaku i majonez podelite na tri jednaka dela..
- Prvi deo:
- Drugi deo:
- Treći deo:
- Korice hleba nožem zaseći sa svih strana i sklonite.
- Na tacni ili odgovarajućem tanjiru poređajte tost hleb od po 4 parčeta.
- Premažite hleba prvim filom,zatim poređajte opet drugi red tost hleba premažite drugim filom.
- Poređajte opet preko tost hleb i premažite na kraju sa trećim filom..
- Na kraju poređajte preko i poslednji red tost hleba.. Ostatkom fila od majoneza i kisele pavlake premažite celu tortu od hleba,zatim preko izrendati kačkavalj i kuvano jaje..
- Tortu ukrasite krastavčićima na kolutove ili po svojoj želji..
Slanu tortu od tost hleba napraviti dan ranije da odstoji i dobro se stegne, kako bi se lakše isekla na šnite, i sjedinila svoje ukuse..
Prijatno!