SNICKERS TORTA SA KIKIRIKIJEM
Snickers torta je prava bomba za sladokusce.Puna je socno-slatkog uzitka.Moram reci da je obilato kremasta eksplozija,a kikiriki sa cokoladom joj daje poseban ukus. Tecna karamel masa je cini posebno neodoljivom.Na prvi pogled i slatkog zalogaja,usta i nepca su opijena snickers tortom.Procitaj te recept,i napravi te sebi slatko uzivanje.PRIJATNO!
POTREBNO JE:
ZA KORU:
5 BELANACA
15 KASIKA SECERA
300g MLEVENIH KIKIRIKIJA
3 KASIKA BRASNA
1 KESICA PRASAK ZA PECIVO
FIL OD COKOLADE:
5 ZUMANACA
10 KASIKA SECERA
1L MLEKA
4 KESICE PUDINGA OD COKOLADE
100g CKOLADE
3 KASIKE SECERA U PRAHU
1 MARGARIN
FIL OD JAJA
3 JAJETA
5 KASIKA SECERA
50 ml MLEKA
200 g SLAG KREMA
Za sloj od;
300 gKIKIRIKIJA
Cokoladni preliv:
200 g COKOLADE
5 KASIKA MLEKA
2 KASIKE SECERA
100 g MARGARINA
PRIPREMA:
KORA: Penasto umutiti 5 belanaca,dodati postepeno kasiku po kasiku secera,uz stalno mesanje miksera.
Dodati kikiriki,brasno umesanog sa praskom za pecivo,lagano promesati masu.
Okrugli kalup za tortu obloziti pek papirom za pecenje,smesu sipati u kalupu,i peci koru na 180c oko 10do 15 minuta.
Hladnu koru preseci na pola -da se dobiju dve jednake kore.
FIL OD COKOLADE
Zumanca umutiti penasto sa secerom,da pobele.Zatim dodati umesan puding od cokolade sa malo mleka,
promesati varjacom i sjediniti masu.
Ostatak mleka staviti da provri,pa umesati pripremljenu masu od pudinga.Ukuvati fil do vece gustine.
Pokriti ukuvani puding providnom folijom i ostaviti da se ohladi.(da se korica ne stvori preko pudinga).
Penasto umutiti margarin i secer u prahu,dodati kasiku po kasiku hladnog umucenu masu od pudinga.
Dodati otopljenu cokoladu i seckane snikers cokoladice.
Promesati fil ,i sjediniti u kompaktnu masu.Fil ostavit na hladnom.
FIL OD JAJA:
U posebne posude odvojiti belanca od zumanaca.Belanca umutiti u cvrst sneg,dodajuci secer postepeno,
Umucenim belancima dodati zumanac po zumanac,uz stalno mesanje miksera.
Slag krem umutiti sa hladnim mlekom (u cvrstu masu).
Umucen slag krem umesati sa umucenom masom od belanaca sa zumancima.
Pripremiti sledece sastojke:
Kikiriki za posipanje
300g kikirikija(odvojiti jednu sakicu)samleti na elektricnom secku
Cokoladni preliv za posipanje:
Otopiti 200g cokolade otopiti sa 100g margarina,2 kasike secera,i 5 kasike mleka otopiti u glatku masu,(za preliv kora).
FINALNI POSTUPAK :
Okrugli kalup obloziti sa papirom za pecenje kolaca, zatim posuti mlevenog kikirikija, pa poprskati cokoladnom masom.
Preko prvog reda kikirikija--sloj od slaga sa jajima,
opet red kikirikija sa poprskanom cokoldnom masom i karamel masu.
Zatim staviti pvu presecenu koricu,filovati je polovinom fila od cokolade,
staviti drugu koricu preko fila ,pa je filovati ostatkom fila od cokolade.
Preko cokoladnog fila opet mleveni kikiriki sa poprskanom cokoladom,
zatim sloj belog fila sa slagom i umucenim jajima. pa preliti tecnu karamel masu,opet red mlevenog kikirikija sa poprskanom cokoladom.
Na kraju sloj belog fila sa slagom i jajima.
Hedovrsenu tortu staviti u frizideru preko noci da odstoji do sutradan.(da se dobro stegne).
Sutradan, tortu sa kalupom okrenuti na tacnu,skinuti papir sa torte.
Preostalom otopljenom cokoladnom masom preliti preko torte.
Kikiriki koji smo na pocetku ostavili (ceo)ukrasiti odozgo tortu.
Tortu dobro ohladiti.
Tortu iseci na parcad,preliti ih topingom od karamele.