Претражи овај блог

уторак, 04. фебруар 2020.

DEČJI HLEB-BUBBLE BREAD





Bubble bread..mmm miriše i veoma je ukusan..
Poznat je u narodu i u svetu kao Dečji hleb...ili Bubble bread....kuglice su tako malene nesrazmerne kao da su ih dečje rukice zgotivile..a Bubble efekat dolazi do izražaja..vire velike loptice pa za njima i malene loptice.....
Dečica  vole i obožavaju da prave  ovaj hleb jer se pravi od malih loptica...O ukusu hleba neće mo rasoravljati. Probajte..Zadiviće vas kao i nas!! Hleb sam radila po receptu-"pravidomacikolaci"
U pripremi ovog divnog hleba pomogli su  mi moji unučići Novak i Teodora..
Potrebno je:


  • 200ml mleka
  • 200ml vode
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 800g brašna-1kgbrašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 200ml ulja


Za premazivanje hleba

  • 50ml mleka
  • krupna morska so
  • susam

Priprema:

  • U malo toplom mleku rastopite kocku kvasca,2 kašičice šećera i 2 kašike brašna.
  • Posudu ostaviti na toplom da kvasac naraste.
  • U vanlici za mešenje testa sipajte oko800g prosejano brašno sa praškom za pecivo, u sredini brašna napravite malo udubljenje dodajte 2 kašičice soli, nadošli kvasac, 200ml ulja.
  • Zamesite testo sa 200ml tople vode.Ako se pri mešenju testo lepi za ruke dodajte još malo brašna.
  • Zamešeno testo pokrijte pamučnom krpom i ostavite na toplom da narasta, pri tom testo treba dva puta da narasta i da se udvostruči masa, i dva puta da se malo premesi.
  • Drugog puta testo premesite, kidajte rukama testo,među dlanova oblikujte i pravite male loptice.Loptice od testa ređati jednu do druge u krug,u podmazanu tepsiju prečnika 28cm.
  • Na poslednji krajnji reda ostaviti malo razmak između loptica (oko 3mm).
  • Pripremljene loptice u tepsiji pokrijte i ostavite oko30minuta da naratu.Narasle loptice  pre pečenja premažite mlekom, odokativno pospite po loptice malo  krupnu morsku so.
  • Hleb pecite u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko20 do 30  minuta u zavisnosti od vaše rerne.


Savet.
Pre pečenja, hleb možete posuti semenke lana, susama ili kima-Po želji..
Ako vam je količina testa ili hleba velika možete prepoloviti sastojke i napraviti manji BubbleBread..Takođe manju količinu testa pecite u manju odgovarajuću tepsiju..
Hleb ne pokrivati krpom posle pečenja, jer je hleb lepši, hrskaviji i ukusniji..






















Нема коментара:

Постави коментар