Претражи овај блог

четвртак, 2. април 2020.

MEDENO SRCE








Medeno srce
Jednostavan fini brzi kolač.. sa primamljivim mirisom.
Medeni kolač savršenog spoja i ukusa,kajsija cimeta i čokolade..
Za posne dane je idealna poslastica za one koje poste,  da se zaslade..
Kolač može te spremiti na dva načina, kao posan i kao mrsan kolač.. Obe varijante kolač čine veoma ukusnim i nema nikakve razlike što je umesto mleka  voda gazirana .. kako ko voli..

Hvala vam!
Svi smo u izolaciji..te nam ovakvi kolači, jednostavni, baš prijaju..sve sastojke za kolač skoro svako ima kod kuće..snađi se..
 -#ostanikodkuće
Veliki broj pregleda i podela recepta za Medeno srce od starne pratilaca  na mojoj starnici, #"Recepti_iz mickine_kuhinje"    na instagramu..  po raznim grupama gde sam podelila recept  -Medeno srce-
S ponosom  sam potavila recept za Medeno srce na  mom blogu-Mickinakuhinja...neka ga, neka se nađe...
Hvala još jednom!

Potrebno je:

  • 1,5 čaša brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 1/2 čaše šećera
  • 3 kašike ulja
  • 1,5 čaša mleka i gazirana voda
  • 1 kašičica soda baikarbona
  • 1 kašika cimeta ili kesica začina za medenjake
  • 5 kašike džema od kajsije


Premaz:

  • 4 kašike džema od kajsija


Čokoldna glazura.

  • 100g čokolada za kuvanje
  • 3 kašike ulja


Priprema.

  1. U posudi dodajte i izmešajte sve suve sastojke: brašno, kakao,sodu bikarbonu, cimet i šećer.
  2. Zatim dodajte ulje, mleko ( ili gazirana voda) džem od kajsija, lagano izmešajte i sjedinite smesu.
  3. Pripremljenu smesu podelite na dva jednaka dela.
  4. Polovinu smesi isipajte u podmazan i pobrašnjen kalup, moj kalup je bio prečnika20x30cm, pecite u zagrejanoj rerni na 180stepeni oko15 minuta.
  5. Zatim izvadite kalup iz rerne i odmah patišpanj premažite sa  džemom od kajsija, potom isipajtepo džemu drugu polovinu smese.
  6. Kolač vratite nazad u rerni i pecite još 30 minuta.

Čokoladna glazura:

  • U maloj posudi otpite čokoladu sa tri kašike ulja.
  • Gotov kolač izvadite iz rerne, topao kolač prelijte sa glazurom od čokolade.
  • Kolač ostavite na hladnom ili ufrižideru da se ohladi.
  • Hladan kolač secite na jednaku parčad.


Napomena!
U poverenju , mi nismo mogli da sačekamo da se kolač skoroz ohladi, posle ručka se zasladili medenim srcem i  uživali...
Umesto mleka u smesu stavite gaziranu vodu.
Umesto džema od kajsija stavite džem od šljiva.




























Нема коментара:

Постави коментар